Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ουκρανοί hacktivists DDoSάρουν Ρωσικές Αλυσίδες Εφοδιασμού Βότκας

    Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, Ουκρανοί hacktivists διέκοψαν τις αποστολές αλκοόλ στη Ρωσία με επιθέσεις διανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS) εναντίον μιας κρίσιμης διαδικτυακής πύλης.
    Οι παραγωγοί και οι διανομείς αλκοολούχων ποτών υποχρεούνται από το νόμο να καταχωρούν τις αποστολές τους στην πύλη EGAIS, που μεταφράζεται χαλαρά ως το "Ενοποιημένο Κρατικό Αυτοματοποιημένο Πληροφοριακό Σύστημα Λογιστικής Αλκοόλ". Ωστόσο, αρκετές οντότητες του κλάδου είπαν στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Vedomosti αυτή την εβδομάδα ότι επιθέσεις DDoS από Ουκρανούς hacktivists έριξαν τον ιστότοπο στις 2 και 3 Μαΐου.

    Η διακοπή επηρέασε όχι μόνο τη διανομή βότκας, αλλά και τις εταιρείες κρασιού και τους προμηθευτές άλλων ειδών αλκοόλ. Κυβερνητικές πηγές που αναφέρονται στην έκθεση υποστηρίζουν ότι ο ιστότοπος λειτουργεί κανονικά και τυχόν υπερβολικοί χρόνοι αναμονής οφείλονται απλώς στη μεγάλη ζήτηση. Ωστόσο, μια εταιρεία, η Fort, δεν είχε ανεβάσει περίπου το 70% των τιμολογίων στην EGAIS λόγω της διακοπής λειτουργίας. Οι προμήθειες κρασιού της σε αλυσίδες λιανικής και εστιατόρια προφανώς διακόπηκαν στις 4 Μαΐου λόγω του περιστατικού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τομείς egais.ru, service.egais.ru και check.egais.ru περιλαμβάνονταν στο Ουκρανικό κανάλι Telegram, «IT army».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.