Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το βελγικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει την κυβερνοεπίθεση μέσω της ευπάθειας του Log4j

    Το Υπουργείο Άμυνας του Βελγίου επιβεβαίωσε κυβερνοεπίθεση στα δίκτυά του με χρήση της ευπάθειας Log4j, στην οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι ανακάλυψε μια επίθεση στο δίκτυο υπολογιστών του με πρόσβαση στο Διαδίκτυο την Πέμπτη. Δεν είπαν εάν επρόκειτο για επίθεση ransomware, αλλά εξήγησαν ότι ελήφθησαν γρήγορα «μέτρα καραντίνας» για να «περιορίσουν τα μολυσμένα στοιχεία». "Προτεραιότητα δόθηκε στη λειτουργικότητα του δικτύου. Η παρακολούθηση θα συνεχιστεί. Όλο το Σαββατοκύριακο, οι ομάδες μας κινητοποιήθηκαν για να περιορίσουν το πρόβλημα, να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις μας και να ειδοποιήσουν τους εταίρους μας", ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. "Αυτή η επίθεση έπεται της εκμετάλλευσης της ευπάθειας Log4j, η οποία δημοσιοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και για την οποία ειδικοί πληροφορικής σε όλο τον κόσμο την μελετούν. Το Υπουργείο Άμυνας δεν θα παράσχει περαιτέρω πληροφορίες σε αυτό το στάδιο."

    Πολλαπλές αναφορές από εταιρείες όπως η Google και η Microsoft έχουν δείξει ότι κυβερνητικές ομάδες χάκερ σε όλο τον κόσμο αξιοποιούν την ευπάθεια Log4j στις επιθέσεις. Η εκπρόσωπος του Κέντρου για την Κυβερνοασφάλεια του Βελγίου Katrien Eggers είπε στο ZDNet ότι έστειλαν προειδοποίηση σε βελγικές εταιρείες σχετικά με το πρόβλημα λογισμικού Apache Log4j, γράφοντας ότι οποιοσδήποτε οργανισμός δεν είχε ήδη λάβει μέτρα θα πρέπει να «αναμένει μεγάλα προβλήματα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες». "Επειδή αυτό το λογισμικό είναι τόσο ευρέως διανεμημένο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πώς θα γίνει εκμετάλλευση της ευπάθειας που ανακαλύφθηκε και σε ποια κλίμακα", δήλωσε το Centre for Cybersecurity Belgium, προσθέτοντας ότι οποιοσδήποτε επηρεάζεται οργανισμός θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί τους. «Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη κατάσταση».


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.