Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το κινητό τηλέφωνο του Ισπανού πρωθυπουργού είχε μολυνθεί από το Pegasus Spyware

    Οι ισπανικές αρχές εντόπισαν το λογισμικό κατασκοπείας «Pegasus» στα κινητά τηλέφωνα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσες και της υπουργού Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Προεδρίας της κυβέρνησης, Φέλιξ Μπολάνος. Ο Μπολάνος είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι το τηλέφωνο του Σάντσες είχε μολυνθεί τον Μάιο του 2021 και τουλάχιστον μία διαρροή δεδομένων σημειώθηκε τότε. Δεν είπε ποιος θα μπορούσε να κατασκόπευε τον πρωθυπουργό ή αν υπάρχουν ύποπτες ξένες ή ισπανικές ομάδες ότι βρίσκονται πίσω από αυτό.

    "Οι παρεμβάσεις ήταν παράνομες και εκτός κυβέρνησης. Πραγματοποιήθηκαν από μη επίσημους φορείς και χωρίς κρατική άδεια", είπε, προσθέτοντας ότι οι μολύνσεις είχαν αναφερθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και το Ανώτατο Δικαστήριο θα είναι υπεύθυνο για την υπόθεση. Η υπηρεσία παρακολούθησης δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε την απαγόρευση του Pegasus λόγω καταγγελιών ότι έχει γίνει κατάχρηση από κυβερνήσεις για κατασκοπεία ακτιβιστών, δημοσιογράφων και πολιτικών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.