Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Χιλιάδες συσκευές Android έρχονται με μια κρυφo backdoor

      Το φτηνό Android TV streaming box σας μπορεί να διευκολύνει το κυβερνοέγκλημα

    Νέα έρευνα δείχνει ότι το Android TV streaming box σας μπορεί να διευκολύνει το κυβερνοέγκλημα. Τον Ιανουάριο, ένας ερευνητής ανακάλυψε ότι το φθηνό Android TV streaming box που αγόρασε από το Amazon, το οποίο είχε το όνομα T95, ήταν μολυσμένο με προεγκαταστημένο κακόβουλο λογισμικό, με πολλούς άλλους ερευνητές να επιβεβαιώνουν τα ευρήματά του.

     

    Αυτή την εβδομάδα, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας Human Security μοιράστηκε λίγα περισσότερα για το θέμα αυτό, κυρίως για το πόσες συσκευές έχουν μολυνθεί, αναφέρει το Wired. Η εταιρεία βρήκε επτά Android TV boxes και ένα tablet με εγκατεστημένα backdoors, ενώ η ομάδα βρήκε ενδείξεις ότι 200 διαφορετικά μοντέλα συσκευών Android μπορεί δυνητικά να έχουν επηρεαστεί, αναφέρει το περιοδικό. Συγκεκριμένα, οι εν λόγω συσκευές είναι τα T95, T95Z, T95MAX, X88, Q9, X12PLUS και MXQ Pro 5G, καθώς και ένα tablet J5-W. Οι συσκευές πωλούνται συχνά χωρίς εμπορικό σήμα ή με διαφορετικά ονόματα, γεγονός που καθιστά συχνά δύσκολο τον εντοπισμό τους.

     

    Όταν συνδέετε τη συσκευή, αυτή κατεβάζει ένα σύνολο οδηγιών από την Κίνα και αρχίζει να "κάνει διάφορα", λένε οι ερευνητές, που κυμαίνονται από τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών Gmail και WhatsApp χρησιμοποιώντας τη σύνδεσή σας μέχρι την πώληση πρόσβασης στο οικιακό σας δίκτυο σε άλλους. Επίσης, μπορεί να έχουν ληφθεί εφαρμογές εν αγνοία των ιδιοκτητών των συσκευών, για την δημιουργία κέρδους. Η Google αφαίρεσε πολλές από τις επηρεαζόμενες εφαρμογές από το Google Play μετά την έκθεση της Human Security. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, οι εφαρμογές αυτές έκαναν 4 δισεκατομμύρια αιτήσεις διαφημίσεων την ημέρα, με 121.000 συσκευές Android και 159.000 συσκευές iOS να επηρεάζονται. Οι μολυσμένες εφαρμογές είχαν κατέβει περίπου 15 εκατομμύρια φορές.

     

    Με το κακόβουλο λογισμικό για τους αποκωδικοποιητές να είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να αφαιρεθεί, η μεγαλύτερη συμβουλή για την προστασία σας είναι να αγοράζετε συσκευές από μάρκες που γνωρίζετε και εμπιστεύεστε. Ενώ μπορείτε να εξοικονομήσετε μερικά χρήματα αγοράζοντας μια συσκευή χωρίς μάρκα, μπορεί να πάρετε κάτι περισσότερο από ό,τι περιμένατε.

     


    Πηγή
    Φωτογραφία: Shutterstock /. Arthur_Shevtsov
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.