Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η ASUS ανεβάζει τον πήχη με τα νέα της laptops

      H ASUS παρουσίασε στη CES μία σειρά από laptops για το οικιακό και επαγγελματικό κοινό

    Πέραν των gaming προτάσεών της, η ASUS παρουσίασε στη CES μία σειρά από laptops για το οικιακό και επαγγελματικό κοινό. Επιλέξαμε τα πιο ενδιαφέροντα.

     

    ASUS Zenbook Duo (2024)

     

    03_Zenbook Duo (2024)_Dual Screen mode_1.jpg

     

    Το ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406, το πρώτο laptop στον κόσμο με δύο οθόνες OLED 14” είχε την τιμητική του. Πρόκειται για μία premium συσκευή που προσφέρει εντυπωσιακές προοπτικές και τεράστια ευελιξία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, καθώς είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες μεγάλου εύρους χρηστών. Χάρη στις δύο οθόνες 14” 3K 120 Hz ASUS LUMINA OLED 16:10, δημιουργεί ψηφιακή επιφάνεια εργασίας 19,8”. Επιπλέον, ζυγίζει μόλις 1,35 κιλά, όντας εύκολο στη μεταφορά. Τέτοιου είδους συσκευές δεν συνηθίζεται να επιτυγχάνουν υψηλές επιδόσεις, όμως το ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 κάνει την έκπληξη καθώς έρχεται με επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra 9. Χάρη στη νευρωνική μονάδα επεξεργασίας (NPU) του, ο επεξεργαστής διαχειρίζεται κάθε εργασία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) εξαιρετικά γρήγορα. Το laptop έρχεται με αποσπώμενο πληκτρολόγιο Bluetooth πλήρους μεγέθους με ενσωματωμένο touchpad, για να μην ανησυχήσετε ποτέ για την παραγωγικότητά σας. Η συσκευή πληροί τις προδιαγραφές του αμερικανικού προτύπου MIL-STD 810H για εγγυημένη στιβαρότητα και ανθεκτικότητα, με τη μπαταρία των 75 Wh να χαρίζει σπουδαία αυτονομία.

     

    ASUS Zenbook 14 OLED UX3405 και UX 3406

     

    07_ASUS Zenbook 14 OLED UX3405.jpg

     

    Αυτά τα δύο νέα μοντέλα έχουν αρκετά κοινά σημεία αλλά και ουσιώδεις διαφορές. Το ASUS Zenbook 14 OLED UX3405 ενσωματώνει καινούριο επεξεργαστή Intel® Core™ Ultra (από Ultra 5 125H έως Ultra 9 185H), ενώ το UX3406 βασίζεται στον νέο AMD Ryzen 8840HS. Παρά το μεταλλικό τους σώμα, και τα δύο μοντέλα είναι αρκετά ελαφριά, μόλις 1,2 κιλά, με το προφίλ τους να είναι 14,9 χιλ., γεγονός που τα κατατάσσει στην κατηγορία των υπερφορητών laptops. Όπως προδίδει και η ονομασία του συστήματος, διαθέτει μία φανταστική οθόνη ASUS Lumina OLED 14” 16:10 3K (2880  x 1800) με μέγιστη φωτεινότητα έως 600 nits. Αμφότερα τα μοντέλα έχουν προηγμένες δυνατότητες AI με το UX3406 να έρχεται με ενσωματωμένο πλήκτρο Copilot για εύκολη πρόσβαση στα εργαλεία AI των Windows 11. Τα ASUS Zenbook 14 OLED UX3405 και UX3406 διαθέτουν μεγάλη μπαταρία (75 Wh) που σε συνδυασμό με τους ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές προσφέρει αυτονομία ολόκληρης ημέρας χωρίς τη χρήση φορτιστή. Έχουν ακόμα ηχεία πιστοποιημένα από τη Harman Kardon για κορυφαίες εμπειρίες αναπαραγωγής πολυμέσων.

     

    ASUS ExpertBook

     

    09_ExpertBook B3604.jpg

     

    Η ASUS δεν ξέχασε τους επαγγελματίες χρήστες. Αν και το οικιακό κοινό θα είναι πλέον σε θέση να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της τεχνητής νοημοσύνης, οι επαγγελματίες θα ωφεληθούν ακόμα περισσότερο, καθώς τα νέα μοντέλα ExpertBook έχουν επεξεργαστές Intel Core Ultra, βελτιστοποιημένους με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη. Οι προηγμένες λειτουργίες AI θα ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ασφάλεια στη νέα γενιά συστημάτων ExpertBook. Ανάμεσα στις νέες φετινές αφίξεις, ξεχωρίζουν τα ASUS ExpertBook B5 και ASUS ExpertBook B3. Διαθέτουν κορυφαία ποιότητα κατασκευής, κάτι που πιστοποιείται και από το πρότυπο MIL-STD 810H. Και τα δύο έρχονται σε δύο μεγέθη, με οθόνη 14” και 16” (B5404/B5604 και B3604/B3404). Το ExpertBook B5 έχει όλα όσα θα περίμενε κανείς από ένα άριστο επαγγελματικό laptop όπως BIOS κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του business κοινού και πλήθος τεχνολογιών ταυτοποίησης για ενισχυμένη ασφάλεια -κάμερα υπερύθρων, σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, αναγνώστη smart card. Το σώμα είναι από αλουμίνιο και κράμα μαγνησίου-αλουμινίου, κάτι που εξηγεί και το βάρος των μόλις 1,29 κιλών. Το ExpertBook B3 διαθέτει ακόμα επιλογή 4G LTE για όσους θέλουν να παραμένουν συνδεδεμένοι στο internet, όπου κι αν βρίσκονται.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.