Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η LG αξιοποιεί επαναστατικές καινοτομίες για να επιταχύνει την ανάπτυξη του τμήματος advanced materials

      Τα νέα υλικά της εταιρείας από γυαλί προσφέρουν πολλά οφέλη υγιεινής

    Η LG Electronics (LG) ενισχύει την ανάπτυξη του τμήματος Advanced Materials και ανακοινώνει ότι θα ξεκινήσει τη χρήση μιας αντιμικροβιακής σκόνης από γυαλί και θαλάσσιου γυαλιού. Η αντιμικροβιακή σκόνη γυαλιού προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγιεινή και διαθέτει τη χαρακτηριστική χημική και θερμική σταθερότητα του γυαλιού, την ανθεκτικότητα και την αντοχή στον αποχρωματισμό. Η σκόνη γυαλιού της LG μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αποκατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Τα δύο αυτά νέα υλικά προβλέπεται να εξασφαλίσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης για το τμήμα Advanced Materials της LG[1].

    Η LG χρησιμοποιεί από το 2022 την αντιμικροβιακή σκόνη γυαλιού σε διάφορες σειρές οικιακών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ψυγείων, πλυντηρίων ρούχων και κλιματιστικών. Συμβάλλοντας στην προσπάθεια να γίνει η χρήση των προϊόντων πιο υγιεινή, το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται στην κατασκευή εξαρτημάτων, όπως οι λαβές ψυγείων και πλυντηρίων πιάτων που έρχονται συχνά σε επαφή με το ανθρώπινο δέρμα.

    Η αντιμικροβιακή σκόνη γυαλιού βασίζεται στην τεχνογνωσία της LG σχετικά με τον τεχνολογικό σχεδιασμό συνθετικού γυαλιού και στη βαθιά γνώση του περιβάλλοντος χρήσης των οικιακών συσκευών. Το υλικό διαθέτει αντιμυκητιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, όταν συνδυάζεται με διάφορα υλικά, όπως πλαστικά, ίνες καιχρώματα και προβλέπεται να επιταχύνει την επέκταση του τμήματος Advanced Materials της εταιρείας.

    Επιπλέον, το θαλάσσιο γυαλί της LG βασίζεται στη δική της τεχνολογία ακριβούς απελευθέρωσης γυάλινων υλικών.

    Όταν το θαλάσσιο γυαλί[2] διαλύεται στο νερό, μετατρέπεται σε ανόργανα ιόντα, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη μικροφυκών και άλγης στον ωκεανό και συμβάλλουν στην αποκατάσταση του θαλάσσιου οικοσυστήματος.

    Η LG σχεδιάζει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και να συμπεριλάβει την προσπάθεια αποκατάστασης των θαλάσσιων οικοσυστημάτων στη στρατηγική της για την προστασία του περιβάλλοντος, με στόχο τη διαφύλαξη των ωκεανών και των υδάτινων οδών, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος.

    Η LG ξεκίνησε την έρευνα στον τομέα της σκόνης γυαλιού το 1996 και σήμερα διαθέτει συνολικά 219 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με την εφαρμογή της. Η αντιμικροβιακή σκόνη γυαλιού της εταιρείας παράγεται στο LG Smart Park στο Changwon της Νότιας Κορέας, το οποίο παράγει ετησίως 4.500 τόνους υλικού.

    « Η LG έχει δεσμευτεί να επεκτείνει περεταίρω το πεδίο εφαρμογής της σκόνης γυαλιού» δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Πιστεύουμε ότι το τμήμα Advanced Materials της εταιρείας μας μπορεί να συνδράμει στη χάραξη νέας πορείας προς ένα βιώσιμο μέλλον, αποτελώντας έναν νέο μοχλό ανάπτυξης και ένα από τα κύρια στοιχεία του ESG χαρτοφυλακίου της LG».

     

    [1] Η εταιρεία προηγμένων υλικών της LG αναθεώρησε το καταστατικό της πέρυσι για να συμπεριλάβει την "κατασκευή και πώληση υλικών όπως η γυάλινη σκόνη".

    [2] Το προϊόν ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμο προς χρήση σε ορισμένες αγορές λόγω διαφορετικών νομοθετικών διατάξεων.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.