Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η LG ενώνει τις δυνάμεις της με το κβαντικό δίκτυο της IBM για προηγμένες εφαρμογές quantum computing

    Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε  την ένταξή της στο κβαντικό δίκτυο της IBM για την προώθηση των βιομηχανικών εφαρμογών του quantum computing. Με την ένταξή της στο IBM Quantum Network, η LG θα έχει πρόσβαση στα κβαντικά υπολογιστικά συστήματα της IBM, καθώς και στην αντίστοιχη τεχνογνωσία της IBM, αλλά και στο Qiskit, το οποίο πρόκειται για kit ανάπτυξης  τέτοιου είδους πληροφοριών ανοιχτού κώδικα της IBM.

     

    Αξιοποιώντας την τεχνολογία IBM Quantum, η LG στοχεύει στη διερεύνηση εφαρμογών quantum computing σε τομείς που απαιτούν την επεξεργασία μεγάλης ποσότητας δεδομένων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το IoT και οι εφαρμογές ρομποτικής. Η LG θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει quantum computing hardware, καθώς και προηγμένο λογισμικό και εφαρμογές, συμβαδίζοντας πάντα με τον quantum roadmap της IBM. Με την τεχνολογία IBM Quantum, η LG θα μπορεί να παρέχει εκπαίδευση στο εργατικό δυναμικό της, διευκολύνοντας την εξερεύνηση τρόπων με τους οποίους θα εφαρμόζουν τις πιθανές σημαντικές ανακαλύψεις που θα παρουσιάζονται, στους κλάδους που δραστηριοποιείται.

     

    Το Quantum computing αποτελεί τη συναρπαστική εξέλιξη του computation. Ενώ οι «παραδοσιακοί» υπολογιστές υπολογίζουν σε bits, οι κβαντικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν qubits, που αξιοποιούν κβαντικά μηχανικά φαινόμενα όπως παρεμβολές (interference) και κβαντική διεμπλοκή (entanglement), για την επίλυση προβλημάτων που είναι θεμελιωδώς δυσεπίλυτα για τους κλασικούς υπολογιστές. Ως αποτέλεσμα, το quantum computing είναι κατάλληλο για να βοηθήσει στη διερεύνηση νέων λύσεων σχετικά με ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων.

     

    Η ομάδα της IBM Quantum και η LG διερευνούν πώς το quantum computing θα βοηθήσει διαφορετικές βιομηχανίες και κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, της ενέργειας, της χημείας, της επιστήμης των υλικών, του optimization και των machine learning. 

     

    «Με βάση τη στρατηγική μας για “ανοιχτή” καινοτομία, σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε την IBM Quantum, για να αναπτύξουμε τις ικανότητές μας στο quantum computing», δήλωσε ο Kim Byoung-hoon, CTO και αντιπρόεδρος της LG Electronics. «Στόχος μας είναι να παρέχουμε στους πελάτες την αξία που λαμβάνουν μέχρι στιγμής, αξιοποιώντας την τεχνολογία του quantum computing σε μελλοντικές, επιχειρηματικές ενέργειες».

     

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την LG Electronics στο αναπτυσσόμενο quantum computing οικοσύστημα, σε μια συναρπαστική στιγμή για την περιοχή της Κορέας», δήλωσε ο Jay Gambetta, συνεργάτης της IBM και Αντιπρόεδρος της Quantum Computing στην IBM. «Η σχέση μεταξύ της IBM και της LG Electronics θα επιτρέψει στην LG να διερευνήσει νέους τύπους προβλημάτων, που σχετίζονται με τις αναδυόμενες τεχνολογίες και θα συμβάλλει στην ενίσχυση των κβαντικών δυνατοτήτων στην Κορέα».


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.