Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    CES2024: LG & CYBELLUM παρουσιάζουν λύση για την ψηφιακή ασφάλεια των αυτοκινήτων

      H νέα πλατφόρμα παρακολουθεί και προστατεύει αυτόματα τα οχήματα από απειλές κυβερνοασφάλειας

    Η LG Electronics (LG) και η Cybellum θα παρουσιάσουν την ολοκληρωμένη λύση ελέγχου & διαχείρισης κυβερνοασφάλειας CSMS Cοckpit (Cybersecurity Management System Cockpit) για οχήματα στην έκθεση CES 2024. Η Cybellum αναπτύσσει λύσεις κυβερνοασφάλειας για την αυτοκινητοβιομηχανία και εξαγοράστηκε από την LG το 2021. Η προηγμένη λύση διασφαλίζει ότι τα οχήματα παραμένουν ψηφιακά ασφαλή και πλήρως συμβατά με τους εξελισσόμενους κανονισμούς κυβερνοασφάλειας.

     

    Η ψηφιακή ασφάλεια των αυτοκινήτων είναι τομέας που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία και πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στην αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω και της εφαρμογής των κανονισμών WP.29 UNECE R155.

    Από τον Ιούλιο του 2024, όλα τα νέα οχήματα πρέπει να πληρούν τα νέα διαμορφωμένα πρότυπα κυβερνοασφάλειας για να λάβουν έγκριση τύπου. Η σχετική υποχρέωση αποτελεί προϋπόθεση για την πώληση οχημάτων σε 54 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας. Το CSMS Cockpit της LG και της Cybellum, δίνει στους κατασκευαστές τη δυνατότητα  να συμμορφωθούν με τις επερχόμενες αλλαγές και αντιμετωπίζει τις πολλές προκλήσεις διαχείρισης της κυβερνοασφάλειας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

     

    Η πλατφόρμα CSMS Cockpit εντοπίζει γρήγορα τα τρωτά σημεία ασφαλείας και παρακολουθεί και λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να εξουδετερώσει πιθανές απειλές. Η λύση της LG και της Cybellum μπορεί να αναλύσει διεξοδικά τα εξαρτήματα του οχήματος κατά τη διάρκεια της ζωής του (περίπου 20 χρόνια), δημιουργώντας και διαχειρίζοντας μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων που καλύπτει την περίοδο ανάπτυξης και χρήσης. Το CSMS Cockpit χρησιμεύει ως κέντρο ελέγχου για την ασφάλεια των προϊόντων επιτρέποντας στις αυτοκινητοβιομηχανίες να αξιολογούν και να αντιμετωπίζουν άμεσα οποιεσδήποτε απειλές ασφάλειας. Επιπλέον, αξιολογεί ενεργά τις πρόσφατα εντοπισμένες απειλές και τις πιθανές επιπτώσεις τους στα εξαρτήματα των, ενισχύοντας τη συνολική αξιοπιστία.

     

    «Το CSMS Cockpit θα δώσει τη δυνατότητα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να διαχειριστούν την πολυπλοκότητα της κυβερνοασφάλειας με μοναδική αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο Slava Bronfman, CEO της Cybellum. «Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η καινοτόμος πλατφόρμα θα θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την αριστεία στην κυβερνοασφάλεια, διαμορφώνοντας το μέλλον των ασφαλών συνδεδεμένων οχημάτων».

     

    «Η εμπειρία της LG στην ανάπτυξη εξαρτημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία και η τεχνογνωσία της Cybellum στην ασφάλεια της αυτοκινητοβιομηχανίας συνδυάζονται στο CSMS Cockpit, μια λύση που θα βοηθήσει να παρέχουν τα πρότυπα κυβερνοασφάλειας που χρειάζονται τόσο τώρα όσο και στο μέλλον», δήλωσε ο Eun Seok-hyun, πρόεδρος της LG Vehicle component Solutions Company.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.