Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Έκλεισε η δημοφιλής υπηρεσία video chat Omegle

      Άλλο ένα κομμάτι του πρώιμου διαδικτύου αποσύρεται στη λήθη

    Το Omegle, μια δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακής συνομιλίας που επέτρεπε σε άτομα να συνδέονται και να συνομιλούν με αγνώστους, έκλεισε μετά από περισσότερα από 14 χρόνια, επικαλούμενη αυξανόμενη κατάχρηση της πλατφόρμας, μεταξύ άλλων για τη διάπραξη "απερίγραπτα ειδεχθών εγκλημάτων".

     

    Ο ιστότοπος, που ιδρύθηκε το 2009 από έναν 18χρονο τότε προγραμματιστή και μαθητή λυκείου, τον Leif K-Brooks, ήταν στον αυτόματο πιλότο καθ' όλη τη διάρκεια της ύπαρξής του. Αν και η δημοτικότητά του μειώθηκε με την πάροδο των ετών, εξακολουθούσε να προσελκύει περίπου 50 εκατομμύρια επισκέπτες τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων SimilarWeb.

     

    "Δεν ήξερα πραγματικά τι να περιμένω όταν ξεκίνησα το Omegle. Θα νοιαζόταν κανένας για έναν ιστότοπο που έφτιαξε ένα 18χρονο παιδί στην κρεβατοκάμαρά του στο σπίτι των γονιών του στο Βερμόντ, χωρίς προϋπολογισμό μάρκετινγκ; Όμως έγινε δημοφιλής σχεδόν αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του και από εκεί και πέρα αναπτύχθηκε οργανικά, φτάνοντας σε εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες. Πιστεύω ότι αυτό είχε να κάνει με το γεγονός ότι η γνωριμία με νέους ανθρώπους είναι μια βασική ανθρώπινη ανάγκη και ότι το Omegle ήταν ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ικανοποιηθεί αυτή η ανάγκη", έγραψε ο K-Brooks σε ένα blog post.

     

    Το Omegle δέχτηκε επικρίσεις αφού η υπηρεσία έγινε πεδίο εκκόλαψης πολλών ύποπτων δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία επέφερε αύξηση της χρήσης του. Ο K-Brooks δήλωσε ότι η εταιρεία προσπάθησε να εφαρμόσει διάφορες βελτιώσεις με την πάροδο των ετών, αλλά οι "πρόσφατες επιθέσεις κάθε άλλο παρά εποικοδομητικές έμοιαζαν".

     

    Όσο κι αν εύχομαι οι συνθήκες να ήταν διαφορετικές, το άγχος και τα έξοδα αυτής της μάχης - σε συνδυασμό με το υπάρχον άγχος και τα έξοδα λειτουργίας του Omegle και την καταπολέμηση της κατάχρησής του - είναι απλά πάρα πολλά. Η λειτουργία του Omegle δεν είναι πλέον βιώσιμη, ούτε οικονομικά ούτε ψυχολογικά. Ειλικρινά, δεν θέλω να πάθω καρδιακή προσβολή στα 30 μου"

    έγραψε ο K-Brooks, ο οποίος φαίνεται ότι λειτουργούσε την υπηρεσία μόνος του, εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το πόσο πολύ έχει αλλάξει το διαδίκτυο την τελευταία δεκαετία.

     

    "Η μάχη για το Omegle έχει χαθεί, αλλά ο πόλεμος κατά του Διαδικτύου συνεχίζεται. Σχεδόν κάθε υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας έχει δεχτεί τα ίδια είδη επιθέσεων με το Omegle- και ενώ κάποιες από αυτές είναι πολύ μεγαλύτερες εταιρείες με πολύ μεγαλύτερους πόρους, όλες έχουν κάπου το σημείο θραύσης τους. Ανησυχώ ότι, αν η κατάσταση δεν αλλάξει σύντομα, το Διαδίκτυο που αγάπησα μπορεί να πάψει να υπάρχει, και στη θέση του θα έχουμε κάτι που θα μοιάζει περισσότερο με μια βελτιωμένη έκδοση της τηλεόρασης - επικεντρωμένο σε μεγάλο βαθμό στην παθητική κατανάλωση, με πολύ λιγότερες ευκαιρίες για ενεργό συμμετοχή και γνήσια ανθρώπινη επαφή.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Techcrunch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.