Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Γερμανία "κόβει τα κεφάλια" της Ύδρας, κλείνοντας την παράνομη αγορά αγαθών και υπηρεσιών στο Dark Net

    Οι γερμανικές αρχές έκλεισαν την διαδικτυακή υποδομή για τη ρωσική αγορά Dark Net με το όνομα Hydra. Επίσης, κατασχέθηκαν Bitcoin αξίας 25,2 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διαδικασία της επιχείρησης, ανακοίνωσε την Τρίτη η Ομοσπονδιακή Αστυνομία Εγκλήματος της Γερμανίας (BKA). 
    Η Hydra είναι μια μεγάλη αγορά στον σκοτεινό ιστό που χρησιμεύει ως κόμβος για ναρκωτικά, κλεμμένα στοιχεία πιστωτικών καρτών, πλαστά χαρτονομίσματα, πλαστά έγγραφα και άλλα παράνομα αγαθά ή υπηρεσίες. Η αγορά απευθύνεται κυρίως σε εγκληματίες στη Ρωσία και τις γύρω χώρες. Οι «θησαυροφύλακες», ή έμποροι που συνδέονται με τον ιστότοπο, σπρώχνουν ναρκωτικά σε όλη την περιοχή κρύβοντάς τα σε τοποθεσίες παραλαβής με γεωγραφική ετικέτα (geo-tag). Με το κλείσιμο του διακομιστή με έδρα τη Γερμανία, οι αρχές ξεκινούν τώρα έρευνα για τους «άγνωστους χειριστές και διαχειριστές» της αγορας "Ύδρα", τους οποίους υποπτεύονται ότι πουλούσαν ναρκωτικά και εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Οι γερμανικές αρχές λένε ότι ερευνούν την αγορά με τη βοήθεια των ΗΠΑ από τον Αύγουστο του 2021. Η BKA είπε στο The Verge ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.