Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η τελευταία εξαγορά του Spotify είναι μια εταιρεία που εντοπίζει επιβλαβές περιεχόμενο στα podcast

    Το Spotify αγόρασε μια εταιρεία με σκοπό τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση επιβλαβούς περιεχομένου στην πλατφόρμα. Η εταιρία Kinzen χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και την ανθρώπινη τεχνογνωσία για να αναλύσει πιθανώς επιβλαβές περιεχόμενο και ρητορική μίσους σε πολλές γλώσσες, ανέφερε το Spotify σε μια δήλωση. Πρόσθεσε ότι η Kinzen «θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε πιο αποτελεσματικά μια ασφαλή, ευχάριστη εμπειρία στην πλατφόρμα μας σε όλο τον κόσμο» και ότι η τεχνολογία της εταιρείας είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για podcast και άλλες μορφές ήχου.

    Η αναζήτηση ενδείξεων επιβλαβούς ηχητικού περιεχομένου σε εκατοντάδες γλώσσες είναι μια δύσκολη εργασία, ιδιαίτερα επειδή ενδέχεται να υπάρχουν αποχρώσεις που ορισμένα συστήματα και οι μη εγγενείς ομιλητές ενδέχεται να μην αντιλαμβάνονται. Ως εκ τούτου, το Spotify λέει ότι η Kinzen θα βοηθήσει να «κατανοηθεί καλύτερα το τοπίο κατάχρησης και να εντοπίζει τις αναδυόμενες απειλές στην πλατφόρμα».

    Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται ουσιαστικά από το 2020, με στόχο την πρόληψη της παραπληροφόρησης σε περιεχόμενο που σχετίζεται με τις εκλογές. "Έδεσαν" τη συνεργασία τους πριν ο Joe Rogan αρχίσει να διαδίδει παραπληροφόρηση για το εμβόλιο COVID-19 στην αποκλειστική εκπομπή του Spotify, η οποία λέγεται ότι είναι το podcast με τις περισσότερες ακροάσεις στον πλανήτη. Υπήρξε μια σημαντική αντίδραση εναντίον του Rogan και του Spotify νωρίτερα φέτος. Εκατοντάδες γιατροί και επιστήμονες προέτρεψαν το Spotify να εφαρμόσει μια πολιτική για να σταματήσει τη διάδοση παραπληροφόρησης. Εβδομάδες αργότερα, το Spotify άρχισε να προσθέτει μια συμβουλή περιεχομένου σε επεισόδια podcast που περιλάμβαναν συζητήσεις για τον COVID-19 και δημοσιοποίησε τις κατευθυντήριες γραμμές περιεχομένου του. Αρκετοί εξέχοντες καλλιτέχνες απέσυραν τη μουσική τους από το Spotify σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του Rogan, συμπεριλαμβανομένων των Neil Young και Joni Mitchell. Ο οικοδεσπότης και συντάκτης του podcast Science VS που ανήκει στο Spotify δεσμεύτηκε επίσης να σταματήσει να κάνει επεισόδια (εκτός από εκείνα στα οποία έλεγξε τον Rogan και αντιμετώπισε την παραπληροφόρηση), εκτός εάν η εταιρεία έκανε περισσότερα για να σταματήσει τη ροή επιβλαβών ψευδών.

    Μπορεί το Spotify να θεωρεί ότι χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Kinzen ως μέσο για να βοηθήσει να αποφύγει παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον. Ωστόσο, δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό θα είναι στην πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης. Εάν προβάλλονταν επιβλαβές περιεχόμενο σε ένα δημοφιλές podcast, ενδέχεται να αποκτήσει δημοσιότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κάλυψη του Τύπου προτού το Spotify μπορέσει να ενεργήσει. Ωστόσο, τουλάχιστον προσπαθεί να κάνει περισσότερα για να εξαλείψει την παραπληροφόρηση.


    Πηγή
    Φωτογραφία: NurPhoto via Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.