Jump to content


  • astrolabos
    astrolabos

    Η Comcast ανακοινώνει την πρώτη παγκόσμια δοκιμή τεχνολογίας μόντεμ 10G ικανή να προσφέρει ταχύτητες πολλαπλών gigabit σε οικιακούς καταναλωτές

    Η Comcast ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή δοκιμή ενός πρωτότυπου μόντεμ 10G που χρησιμοποιεί την βασική τεχνολογία που θα προσφέρει ταχύτητες πολλαπλών gigabit σε δεκάδες εκατομμύρια σπίτια. Σε μια παγκόσμια πρώτη εργαστηριακή δοκιμή, ένα καλωδιακό μόντεμ συστήματος-σε-τσιπ (SoC) Full Duplex DOCSIS 4.0 που κατασκευάστηκε από την Broadcom παρείχε ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης μεγαλύτερες από 4 gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) που τροφοδοτείται από τεχνολογία δικτύου 10G. Η σημερινή ανακοίνωση είναι η τελευταία σε μια σειρά από επιτεύγματα στο επιστημονικό πεδίο του 10G από την Comcast. Τον Οκτώβριο του 2021, η εταιρεία ανακοίνωσε μια επιτυχημένη δοκιμή μιας πλήρους σύνδεσης 10G χρησιμοποιώντας ένα εικονικό σύστημα τερματισμού καλωδιακού μόντεμ (vCMTS) που τροφοδοτείται από την τεχνολογία DOCSIS 4.0. Αυτή η ανακοίνωση ακολούθησε σημαντικές ανακοινώσεις 10G τον Απρίλιο του 2021, της πρώτης ζωντανής εργαστηριακής δοκιμής ενός συστήματος-on-chip 10G (SOC) και τον Οκτώβριο του 2020, μιας δοκιμής που παρέχει μεταφόρτωση και λήψη 1,25 gigabit ανά δευτερόλεπτο (Gbps) ταχύτητες μέσω ενός ζωντανού δικτύου παραγωγής χρησιμοποιώντας Network Function Virtualization (NFV) σε συνδυασμό με την πιο πρόσφατη τεχνολογία DOCSIS.

    Βασικό συστατικό του 10G, το DOCSIS 4.0 είναι ένα εξελικτικό άλμα προς τα εμπρός στην ικανότητα παροχής ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης πολλαπλών gigabit μέσω των συνδέσεων που είναι ήδη εγκατεστημένες σε εκατοντάδες εκατομμύρια σπίτια σε όλο τον κόσμο. «Η μεγάλη δύναμη του σχεδιασμού του έξυπνου δικτύου μας είναι ότι είμαστε σε θέση να υπερβούμε τις απαιτήσεις των πελατών μας σήμερα, ακόμη και όταν εξελισσόμαστε συνεχώς για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του μέλλοντος», δήλωσε ο Charlie Herrin, Πρόεδρος Τεχνολογίας, Προϊόντος, Εμπειρίας στην Comcast Cable. . «Καθώς το ταξίδι μας στο 10G συνεχίζει να επιταχύνεται, οι πελάτες θα αποκομίσουν τα οφέλη της συνεχώς αυξανόμενης ασφάλειας, αξιοπιστίας και ταχύτητας».

    Το 10G είναι μια παγκόσμια βιομηχανική πρωτοβουλία για να ικανοποιήσει τη ζήτηση των καταναλωτών αναπτύσσοντας νέα τεχνολογία δικτύου για να αυξήσει δραματικά τη χωρητικότητα μεταφόρτωσης και λήψης τα επόμενα χρόνια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.