Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google θα αρχίσει να διαγράφει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για 2 χρόνια

      Η Google λέει ότι θα στείλει πολλαπλές προειδοποιήσεις πριν αρχίσει να διαγράφει παλιούς λογαριασμούς τον Δεκέμβριο

    Έχετε έναν λογαριασμό Gmail που θέλετε ακόμα, αλλά χρησιμοποιείτε σπάνια; Η Google προειδοποιεί ότι μπορεί να διαγράψει αυτούς τους λογαριασμούς αν είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια. Η νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ τον Δεκέμβριο, οπότε και η Google μπορεί να διαγράψει τους ανενεργούς λογαριασμούς που πληρούν τις προϋποθέσεις. "Θα ακολουθήσουμε μια σταδιακή προσέγγιση, ξεκινώντας με λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά", πρόσθεσε η εταιρεία.

     

    Η αλλαγή αυτή έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά την ανακοίνωση της Google ότι μπορεί να διαγράψει τα περιεχόμενα εντός του λογαριασμού ενός χρήστη, όπως στο Gmail ή στο Google Photos, εάν ήταν ανενεργοί για δύο χρόνια. Αυτό συνέπεσε με τον τερματισμό του δωρεάν απεριόριστου αποθηκευτικού χώρου για το Google Photos και το Google Docs. Η Google επεκτείνει τώρα τη δυνητική διαγραφή από το περιεχόμενο σε ολόκληρο το λογαριασμό σε μια προσπάθεια να πατάξει τους χάκερ που χρησιμοποιούν καταχρηστικά τις υπηρεσίες της Google για συστήματα phishing. Όπως σημειώνει η εταιρεία, οι αχρησιμοποίητοι λογαριασμοί Google τείνουν να είναι εύκολο να παραβιαστούν, επειδή συχνά έχουν ασφαλιστεί με παλιούς, μη ασφαλείας κωδικούς πρόσβασης.

    Η εσωτερική μας ανάλυση δείχνει ότι οι εγκαταλελειμμένοι λογαριασμοί έχουν τουλάχιστον 10 φορές λιγότερες πιθανότητες από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν ρυθμίσει την επαλήθευση 2 βημάτων. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι, και μόλις ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμα και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως spam

    Για να μην αιφνιδιάσει τους καταναλωτές, η εταιρεία θα στείλει στους επηρεαζόμενους χρήστες "πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των μηνών που προηγούνται της διαγραφής, τόσο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού όσο και στο email ανάκτησης". Σύμφωνα με το 9to5Google, από τις διαγραφές θα εξαιρεθούν επίσης οι λογαριασμοί με βίντεο YouTube που συνδέονται με αυτούς. 

    Η Google πρόσθεσε ότι θα το αναπτύξει αργά και προσεκτικά, με αρκετές ειδοποιήσεις. Έτσι, η Google δεν θα διαγράψει τους ανενεργούς λογαριασμούς άμεσα. Η πολιτική ισχύει επίσης μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς Google -όχι για λογαριασμούς που ανήκουν σε εταιρείες ή οργανισμούς όπως σχολεία. Ο απλούστερος τρόπος για να διατηρήσετε έναν λογαριασμό Google ενεργό είναι να συνδέεστε τουλάχιστον μία φορά κάθε 2 χρόνια. Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα στο λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας, ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί


    Πηγή
    Φωτογραφία: pcmag.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.