Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο Opera προσθέτει υποστήριξη από το ChatGPT στην πλαϊνή μπάρα της

      Η εταιρεία δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα «συντόμευσης» με ΤΝ που παρέχει περιλήψεις με κουκκίδες του άρθρου που διαβάζετε

    Ο φυλλομετρητής ιστού Opera θα προσθέσει ένα εργαλείο που υποστηρίζεται από το ChatGPT στην πλαϊνή γραμμή που δημιουργεί σύντομες περιλήψεις ιστοσελίδων και άρθρων. Το χαρακτηριστικό, που ονομάζεται "shorten", αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδίων της εταιρείας για ενσωμάτωση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο πρόγραμμα περιήγησής της, παρόμοια με αυτό που κάνει η Microsoft με τον Edge.

    Όπως φαίνεται σε μια επίδειξη που περιλαμβάνεται στην ανάρτηση ιστολογίου της Opera, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα επιλέγοντας το κουμπί "shorten" στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων. Από εκεί, μια πλαϊνή γραμμή με ενσωματωμένη τις λειτουργίες που έχει και το ChatGPT θα εμφανιστεί από τα αριστερά, η οποία στη συνέχεια θα δημιουργήσει μια τακτοποιημένη, με κουκκίδες περίληψη του άρθρου ή της ιστοσελίδας που βλέπετε.

     

     

    Η ανακοίνωση της Opera έρχεται λίγες μέρες αφότου η Microsoft αποκάλυψε τις αναβαθμίσεις του Bing και Edge που θα υποστηρίζονται πλέον από ΤΝ. Ενώ η μηχανή αναζήτησης της εταιρείας θα προσφέρει πρόσβαση σε ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης που παρέχει σχολιασμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, το Edge θα συνοδεύεται από ένα «copilot» ΤΝ που μπορεί παρομοίως να συνοψίζει ιστοσελίδες ή άρθρα, καθώς και να δημιουργεί κείμενο για αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα. Η Google έδειξε επίσης το ρομπότ αναζήτησης AI Bard νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αν και δεν είναι ακόμα διαθέσιμο για τους χρήστες για επίδειξη.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε την ταχεία ανάπτυξη προγραμμάτων προγραμματιστών για λύσεις όπως το Google Bard, για παράδειγμα, και αρχίζουμε να χτίζουμε και να διαθέτουμε νέες εμπειρίες στην περιήγηση στον ιστό που πριν από λίγο καιρό φαινόταν αδύνατο να επιτευχθούν», δήλωσε ο Per Wetterdal, επικεφαλής στρατηγικών συνεργασιών και οικοσυστήματος ΤΝ της Opera.

    Ωστόσο, η λειτουργία "shorten" δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σε όλους. Ο Jan Standel, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και επικοινωνίας στην Opera, δήλωσε στο The Verge ότι πρόκειται να "κυκλοφορήσει σε προγράμματα περιήγησης πολύ σύντομα". Η Opera εργάζεται επίσης σε άλλες λειτουργίες που υποστηρίζονται από ΤΝ που «αυξάνουν» την εμπειρία περιήγησης και σχεδιάζει να προσθέσει «δημοφιλείς υπηρεσίες περιεχομένου που δημιουργείται από ΤΝ στην πλαϊνή γραμμή», αν και δεν είναι ακόμη σαφές τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Opera
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.