Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η T-Mobile ξεκίνάει να πουλά τα δεδομένα σας σε διαφημιστές

    Η T-Mobile μόλις παρουσίασε επίσημα τη νέα της πλατφόρμα διαφημίσεων, την T-Mobile Advertising Solutions. Η ονομασία αυτή, κρύβει ένα απλό επιχειρηματικό μοντέλο -- συγκεντρώνει τα δεδομένα από τη χρήση του κινητού σας και το πουλά σε διαφημιστές, σύμφωνα με το Android Police.
    Οι ιδιαιτερότητες του προγράμματος θα ακούγονται γνωστές σε όποιον έχει ακολουθήσει τις ειδήσεις για τις παρακολουθήσεις που γίνονται στα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο. Η T-Mobile χρησιμοποιεί εργαλεία σε επίπεδο δικτύου για να παρακολουθεί τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι χρήστες στα τηλέφωνά τους και στη συνέχεια ανωνυμοποιεί και συγκεντρώνει αυτά τα δεδομένα για να κατατάξει τους χρήστες σε διάφορα "personas" ή "ομάδες", όπως θα το αποκαλούσαν άλλες πλατφόρμες. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τακτικά εφαρμογές Expensify και αεροπορικές εταιρείες στο τηλέφωνό σας, η T-Mobile θα μπορούσε να σας αναγνωρίσει ως επαγγελματία ταξιδιώτη για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό το πρόγραμμα δοκιμαζόταν τον περασμένο χρόνο ως "T-Mobile Marketing Solutions", σύμφωνα με το The Verge, αλλά τώρα είναι πλέον λειτουργεί με το νέο του όνομα.

    Υπάρχουν κάποια καλά νέα (αλλά λιγότερο καλά για τους οπαδούς του Android). Η T-Mobile δεν συλλέγει προς το παρόν δεδομένα εφαρμογών για χρήστες iOS, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να παραβεί τους κανόνες απορρήτου της Apple. Για τους χρήστες android συσκευών υπάρχει η δυνατότητα εξαίρεσης από το πρόγραμμα της T-Mobile χρησιμοποιώντας την επίσημη εφαρμογή "Magenta Marketing Platform Choices". Εναλλακτικά, η Digital Advertising Alliance προσφέρει μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να εξαιρεθείτε από πολλά προγράμματα παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων διαφήμισης της T-Mobile, η οποία αναφέρεται με την παλιά της ονομασία T-Mobile Marketing Solutions.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.