Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι επιστήμονες κατάφεραν να κάνουν τις ευρυζωνικές ταχύτητες 4,5 εκατομμύρια φορές ταχύτερες

      Βρετανοί ερευνητές δημιούργησαν έναν αστραπιαίο τρόπο μετάδοσης δεδομένων σε ανέγγιχτα μέχρι πρότινος μήκη κύματος

    Σε ένα μνημειώδες επίτευγμα, ερευνητές του Πανεπιστημίου Aston, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Ιαπωνίας και τα εργαστήρια Nokia Bell Labs των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέρριψαν τα ρεκόρ ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων. Η πρωτοποριακή τους μέθοδος επέτρεψε τη μεταφορά δεδομένων με τον εκπληκτικό ρυθμό των 301.000.000 megabits ανά δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας τυπική οπτική ίνα, δηλαδή με την εκπληκτική ταχύτητα των 4,5 εκατομμυρίων φορές ταχύτερη από τη μέση ευρυζωνική σύνδεση.

     

    Το επίτευγμα, που επιτεύχθηκε με την αξιοποίηση νέων ζωνών μήκους κύματος που δεν είχαν αξιοποιηθεί προηγουμένως στα παραδοσιακά συστήματα οπτικών ινών, είναι έτοιμο να φέρει επανάσταση στη συνδεσιμότητα του διαδικτύου παγκοσμίως. Αξιοποιώντας πρόσθετες φασματικές ζώνες, γνωστές ως E-band και S-band, παράλληλα με τις υπάρχουσες ζώνες C και L, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Aston ανέπτυξαν έναν οπτικό ενισχυτή που επεκτείνει σημαντικά τη χωρητικότητα μετάδοσης δεδομένων. Αυτή η ανακάλυψη, η οποία δεν απαιτεί νέες υποδομές, θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεκλειδώσει αστραπιαίες ταχύτητες διαδικτύου μέσω των υφιστάμενων καλωδίων οπτικών ινών.

     

    Οι επιπτώσεις αυτής της ανακάλυψης είναι τεράστιες. Όχι μόνο θα μπορούσε να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα παρέχοντας αξιόπιστη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, αλλά θα μπορούσε επίσης να επαναπροσδιορίσει τις εμπειρίες των χρηστών, καθιστώντας εργασίες όπως η λήψη ταινιών και μεγάλων αρχείων σχεδόν στιγμιαία. Επιπλέον, για τις επιχειρήσεις και τους ερευνητές τεχνολογίας, αυτή η πρόοδος υπόσχεται να επιταχύνει εκθετικά τις ταχύτητες ανάπτυξης, προαναγγέλλοντας μια νέα εποχή συνδεσιμότητας και παραγωγικότητας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: kkssr (Shutterstock)
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.