Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας Morse Micro θέτει νέο ρεκόρ στην απόσταση μεταφοράς δεδομένων μέσω WiFi

    Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη, η εταιρεία ασύρματης τεχνολογίας Morse Micro πέτυχε νέο ρεκόρ μεταφοράς δεδομένων σε WiFi, σε απόσταση 1,8 μιλίων (3 χιλιομέτρων) χρησιμοποιώντας το πρότυπο HaLow (802.11ah). Το αξιοσημείωτο αυτό κατόρθωμα ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ του 1 μιλίου (1,6 χιλιόμετρα) που είχε σημειωθεί το 2019.

     

    Η επίδειξη της Morse Micro, η οποία διεξήχθη σε ένα πραγματικό αστικό περιβάλλον, περιελάμβανε τη διεξαγωγή μιας βιντεοκλήσης μέσω μιας σύνδεσης Wi-Fi HaLow που εκτείνεται σε απόσταση τριών χιλιομέτρων. Παρά τη σημαντική απόσταση και την παρουσία διαφόρων ασύρματων πηγών παρεμβολής, η βιντεοκλήση παρέμεινε σταθερή και κατανοητή.

     

     

    Το κλειδί της επιτυχίας της Morse Micro έγκειται στη χρήση του επεξεργαστή MM6108 Wi-Fi HaLow, το οποίο είναι πιστοποιημένο από την Wi-Fi Alliance και την FCC. Αυτός ο εξειδικευμένος επεξεργαστής, επιτρέπει στο πρωτόκολλο HaLow να λειτουργεί αποτελεσματικά σε μεγάλες αποστάσεις, διατηρώντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

     

    Ενώ οι χαμηλότεροι ρυθμοί δεδομένων του Wi-Fi HaLow μπορεί να μην είναι κατάλληλοι για καθημερινές οικιακές εφαρμογές Wi-Fi, η εκτεταμένη εμβέλεια και η αυξημένη αντοχή στις παρεμβολές το καθιστούν ιδανική επιλογή για διάφορες επιχειρήσεις και βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

     

    Για παράδειγμα, το HaLow μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση απομακρυσμένων αισθητήρων και συσκευών σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας ή για την παροχή απρόσκοπτης κάλυψης Wi-Fi σε εκτεταμένες πανεπιστημιουπόλεις. Η ικανότητά του να διαπερνά τοίχους και εμπόδια το καθιστά επίσης κατάλληλο για εφαρμογές έξυπνου σπιτιού, επιτρέποντας την απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε όλο το σπίτι.

     

    Το πρωτοποριακό επίτευγμα της Morse Micro ανοίγει το δρόμο για ένα μέλλον όπου το Wi-Fi HaLow θα γίνει το πρότυπο για την ασύρματη συνδεσιμότητα μεγάλης εμβέλειας. Η ικανότητά του να γεφυρώνει τεράστιες αποστάσεις και να λειτουργεί σε δύσκολα περιβάλλοντα επιφυλάσσει τεράστιες δυνατότητες για διάφορους τομείς, όπως οι έξυπνες πόλεις, το IoT και ο βιομηχανικός αυτοματισμός.


    Πηγή
    Φωτογραφία: AsiaRF
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.