Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο αλγόριθμος του TikTok θα είναι προαιρετικός στην Ευρωπαϊκή Ένωση

      Οι χρήστες του TikTok στην Ευρώπη θα βλέπουν περιεχόμενο που δεν θα βασίζεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους

    Οι χρήστες του TikTok στην Ευρώπη θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τον εξατομικευμένο αλγόριθμο πίσω από τις ροές For You και Live, καθώς η εταιρεία πραγματοποιεί αλλαγές για να συμμορφωθεί με τον νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA - Digital Services Act). Σύμφωνα με την TikTok, η απενεργοποίηση αυτής της λειτουργίας θα εμφανίζει στους χρήστες "δημοφιλή βίντεο τόσο από τα μέρη όπου ζουν όσο και από όλο τον κόσμο" αντί για περιεχόμενο που βασίζεται στα προσωπικά τους ενδιαφέροντα.

    Οι αλλαγές αυτές σχετίζονται με τους κανόνες του DSA που απαιτούν από τις πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες να επιτρέπουν στους χρήστες τους να μην επιθυμούν να λαμβάνουν εξατομικευμένο περιεχόμενο - το οποίο συνήθως βασίζεται στην παρακολούθηση και τη δημιουργία προφίλ της δραστηριότητας των χρηστών - κατά την προβολή συστάσεων περιεχομένου. Για να συμμορφωθεί, η λειτουργία αναζήτησης του TikTok θα εμφανίζει επίσης περιεχόμενο που είναι δημοφιλές στην περιοχή του χρήστη και τα βίντεο κάτω από τις ροές "Following" και "Friends" θα εμφανίζονται με χρονολογική σειρά όταν επιλέγεται μια μη προσωποποιημένη προβολή.

     

    Μια άλλη αλλαγή είναι ότι οι Ευρωπαίοι χρήστες ηλικίας 13 έως 17 ετών δεν θα στοχεύονται αυτόματα με εξατομικευμένες διαφημίσεις με βάση τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες, αντί να χρειάζεται να επιλέγουν με ένα διακόπτη.

     

    Το TikTok είναι μία από τις 19 εταιρείες που είναι υπόχρεες στους κανόνες της DSA - μαζί με άλλες υπηρεσίες όπως το YouTube, το Instagram και το Twitter (το οποίο ο Elon Musk μετονομάζει επί του παρόντος σε X) - οπότε πιθανότατα δεν θα είναι η μόνη πλατφόρμα που θα κάνει παρόμοιες αλλαγές στην Ευρώπη. Το TikTok δεν έχει παράσχει ημερομηνία κυκλοφορίας για καμία από αυτές τις αλλαγές, αλλά λέει ότι στοχεύει να εκπληρώσει τις απαιτούμενες υποχρεώσεις μέχρι την προθεσμία της DSA στις 28 Αυγούστου.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Nick Barclay / The Verge
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.