Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Στοιχεία από 235 εκατομμύρια χρήστες του Twitter φέρεται να εκτέθηκαν από χάκερ

    Δεδομένα από 235 εκατομμύρια λογαριασμούς στο Twitter διέρρευσαν και δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, με ελεύθερη πρόσβαση από οποιονδήποτε. Ερευνητές στο Privacy Affairs ανέφεραν ότι τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν ονόματα λογαριασμών, ονόματα χρήστη, ημερομηνίες δημιουργίας λογαριασμού, πλήθος ακολούθων και διευθύνσεις email. Τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για phishing, doxxing ή για χακάρισμα των λογαριασμών των χρηστών στο Twitter.

    Η Washington Post ανέφερε ότι επειδή η διαρροή περιλαμβάνει διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανώνυμοι καταγγέλλοντες ή πολιτικοί αντιφρονούντες σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να εντοπιστούν και να κινδυνέψουν με σύλληψη, εκβιασμό, ή ακόμα χειρότερα με βασανιστήρια. Οι περισσότεροι χρήστες του Twitter ζουν εκτός των Η.Π.Α.

    Η Washington Post ανέφερε ότι τα δεδομένα πιθανότατα συγκεντρώθηκαν στα τέλη του 2021 μέσω μιας ευπάθειας που το Twitter είπε ότι είχε εντοπίσει τον περασμένο Αύγουστο.

    Η διαρροή φαίνεται να σχετίζεται με έναν χάκερ που ισχυρίστηκε τον Δεκέμβριο ότι είχε αποκτήσει προσωπικά δεδομένα σε περισσότερους από 400 εκατομμύρια λογαριασμούς Twitter και ο οποίος ζήτησε 200.000 δολάρια λύτρα για να διαγράψει τα αρχεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ιρλανδική ρυθμιστική αρχή, ερευνά αυτήν την παραβίαση για πιθανές παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Το Twitter έχει απολύσει περίπου τα τρία τέταρτα του προσωπικού του από τότε που ο Elon Musk αγόρασε την εταιρεία στα τέλη Οκτωβρίου, πυροδοτώντας ανησυχίες ότι η εταιρεία έχει μείνει ευάλωτη σε κυβερνοεπιθέσεις.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.