Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το τρικ "udm=14" του Google Search σας επιτρέπει να ξεφορτωθείτε την ΤΝ αναζήτηση για τα καλά

      Οι χρήστες μπορούν τώρα να εξαιρεθούν από τα αποτελέσματα αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη

    Η Google εισήγαγε μια έξυπνη λύση για τους χρήστες που επιθυμούν να απενεργοποιήσουν τα αποτελέσματα αναζήτησης που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη και εμφανίζονται στην κορυφή των ερωτημάτων τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση μιας παραμέτρου URL, &udm=14, η οποία προεπιλέγει την αναζήτηση στο νέο φίλτρο "web". Αυτό το φίλτρο παρέχει μια καθαρή διεπαφή με τους παραδοσιακούς 10 μπλε συνδέσμους, που θυμίζει τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google πριν από την τεχνητή νοημοσύνη.

     

    Η λειτουργία AI Overview, μέρος της συνεχιζόμενης ενσωμάτωσης της AI στην αναζήτηση της Google, έχει αντιμετωπιστεί με ανάμεικτες αντιδράσεις. Ενώ στοχεύει να βελτιώσει την αναζήτηση με τη σύνοψη πληροφοριών από διάφορες πηγές, πολλοί χρήστες τη θεωρούν ενοχλητική και λιγότερο χρήσιμη για απλές αναζητήσεις. Η παράμετρος &udm=14 επιτρέπει στους χρήστες να παρακάμψουν αυτή τη λειτουργία, προσφέροντας μια πιο απλοποιημένη και οικεία εμπειρία αναζήτησης χωρίς το περιεχόμενο που δημιουργείται από την AI.

     

    Η ενσωμάτωση AI, μέρος της Search Generative Experience (SGE) της Google, έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πιο λεπτομερή και συναφή με το πλαίσιο αποτελέσματα αναζήτησης, συνοψίζοντας πληροφορίες από πολλαπλές πηγές. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να επισκιάζει τα συμβατικά αποτελέσματα αναζήτησης και να περιορίζει την πρόσβαση σε διαφορετικές προοπτικές και λεπτομερές περιεχόμενο από διάφορους ιστότοπους (TechRadar) (blog.google).

     

    Με την εισαγωγή του τεχνάσματος UDM14, η Google στοχεύει στην εξισορρόπηση των πλεονεκτημάτων της ενισχυμένης αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη με τις προτιμήσεις των χρηστών που εκτιμούν την απλότητα και την αξιοπιστία των παραδοσιακών αποτελεσμάτων αναζήτησης. Η κίνηση αυτή θεωρείται επίσης ως ένας τρόπος αντιμετώπισης των ανταγωνιστικών πιέσεων από άλλα εργαλεία αναζήτησης με τεχνητή νοημοσύνη, διασφαλίζοντας ότι η Google θα διατηρήσει τη βασική βάση χρηστών της, ενώ παράλληλα θα εξερευνά προηγμένες τεχνολογίες αναζήτησης (Engadget).

     

    Αν και η λύση αυτή αποτελεί ένα βήμα προς τη διατήρηση της κλασικής εμπειρίας αναζήτησης, αναδεικνύει τις συνεχιζόμενες ανησυχίες σχετικά με το ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη μείωση της ποιότητας και της χρηστικότητας των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Καθώς η Google συνεχίζει να εξελίσσει τις δυνατότητες αναζήτησής της, οι χρήστες ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης που δίνουν προτεραιότητα στην παροχή ολοκληρωμένων διαδικτυακών αποτελεσμάτων έναντι των περιλήψεων που καθοδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Dall-E
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.