Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google Fiber αποκτά εξωφρενικά γρήγορη υπηρεσία 20Gbps

      Προς το παρόν πρόκειται για πρώιμη πρόσβαση, αλλά οι "περισσότεροι" πελάτες θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτή τη ταχύτητα

    Το Google Fiber εξακολουθεί να λειτουργεί σε κάποιες πόλεις στις ΗΠΑ και τώρα οι "πλούσιοι" σε εύρος ζώνης γίνονται "πλουσιότεροι": Το Google Fiber σχεδιάζει να αναβαθμίσει ορισμένους χρήστες στην εξωφρενική ταχύτητα 20Gbps μέχρι το τέλος του έτους. Η ανάρτηση της Google στο blog της Τετάρτης αποκαλεί αυτό το μέρος ενός πειράματος "GFiber Labs" και αναφέρει ότι η υπηρεσία "θα είναι αρχικά διαθέσιμη ως προσφορά πρώιμης πρόσβασης σε μια μικρή ομάδα πελατών GFiber σε επιλεγμένες περιοχές".

     

    Η υπηρεσία των 20Gbps καθίσταται δυνατή χάρη σε νέο εξοπλισμό δικτύωσης: Η τεχνολογία 25G PON (παθητικό οπτικό δίκτυο) της Nokia, η οποία επιτρέπει στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να προωθούν μεγαλύτερο εύρος ζώνης μέσω των υφιστάμενων γραμμών οπτικών ινών. Η Google λέει ότι είναι "ένας από τους πρώτους" ISP που υιοθετεί την τεχνολογία για τους καταναλωτές, αν και τουλάχιστον ένας άλλος ISP στις ΗΠΑ, ο πάροχος "EPB" του Τενεσί, έχει αναπτύξει την τεχνολογία. Οι πελάτες θα χρειαστούν επίσης νέο εξοπλισμό δικτύωσης και η Google λέει ότι θα προσφέρει ένα νέο μόντεμ οπτικών ινών με ενσωματωμένο Wi-Fi 7.

     

    Το Fierce Telecom μίλησε με τον Nick Saporito της Google, επικεφαλής του τμήματος προϊόντων στο Google Fiber, ο οποίος δήλωσε: "Βλέπουμε σίγουρα μια ανάγκη" για υπηρεσία 20Gbps. Προς το παρόν, ο Saporito λέει ότι η υπηρεσία είναι "ένα πολύ πρώιμο προϊόν", αλλά τελικά θα κυκλοφορήσει "στις περισσότερες, αν όχι σε όλες τις αγορές μας".

     

    Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση του Fierce, το Fiber βασίζεται στην πλατφόρμα Fiber "Quillion" της Nokia, η οποία είναι αναβαθμίσιμη, οπότε η Google χρειάζεται μόνο να "συνδέσει μια νέα οπτική μονάδα και να αντικαταστήσει το τερματικό του οπτικού δικτύου στην πλευρά του τελικού χρήστη" για να μεταφέρει την υποδομή των 5 και 8Gbps στα 20Gbps.

     

    Όπως πάντα με το Google Fiber, πρόκειται για μια συμμετρική σύνδεση με 20Gbps upload και download, ώστε να είναι δυνατή η εύκολη δημιουργία περιεχομένου, όπως η ανάρτηση ενός βίντεο στο YouTube, σε χρόνο μηδέν. Αυτή είναι μια απίστευτη ταχύτητα σε σύγκριση με τους περισσότερους άλλους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου. Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για την τιμή ή για το ποιες ουτοπικές πόλεις του Google Fiber θα αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία των 20Gbps, αλλά η Google έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στο Κάνσας Σίτι του Μιζούρι. Επί του παρόντος, το Google Fiber κοστίζει 70 δολάρια για 1Gbps και 150 δολάρια για 8Gbps.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.