Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Netflix στην υπηρεσία (;) της Ρωσικής προπαγάνδας

    Η κρατική υπηρεσία παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης της Ρωσίας θα απαιτήσει από το Netflix να προσφέρει κρατικά τηλεοπτικά κανάλια στους Ρώσους πελάτες του, αφού προστέθηκε στο μητρώο των «οπτικοακουστικών υπηρεσιών» της υπηρεσίας.
    Το μητρώο της Roskomnadzor, το οποίο δημιουργήθηκε στα τέλη του 2020, ισχύει για υπηρεσίες διαδικτυακής ροής με περισσότερους από 100.000 καθημερινούς χρήστες και απαιτεί από αυτούς να συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία και να δημιουργήσουν μια εταιρεία στην επικράτεια. Απαιτούνται επίσης να διατίθενται υπηρεσίες για την παροχή ροών 20 μεγάλων ρωσικών ομοσπονδιακών τηλεοπτικών καναλιών. Από τον Μάρτιο του 2022, το Netflix θα είναι υποχρεωμένο να προσφέρει εκπομπές μεταξύ άλλων, από το εμβληματικό κρατικό Channel One, το NTV που εστιάζεται στην ψυχαγωγία και το εσωτερικό κανάλι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Spas, στους χρήστες του στη Ρωσία.

    Οι νόμοι στους οποίους πρέπει τώρα να υπακούει το Netflix περιλαμβάνουν αμφιλεγόμενες διατάξεις που απαγορεύουν την προώθηση του «εξτρεμισμού» -- ένας περιορισμός που έχει χρησιμοποιηθεί εναντίον υποστηρικτών της αντιπολίτευσης κατά του Κρεμλίνου.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.