Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ονομάτων χρηστών για να αυξήσει τα έσοδα του

      Η εταιρεία έχει συζητήσει την πώληση ορισμένων ονομάτων χρηστών μέσω διαδικτυακών δημοπρασιών

    Το Twitter σκέφτεται να πουλήσει ονόματα χρηστών για να δημιουργήσει νέα έσοδα, καθώς ο ιδιοκτήτης του, Elon Musk, προσπαθεί να αναζωογονήσει τα έσοδα της εταιρείας.

    Έχει γίνει συζήτηση για την πώληση ορισμένων ονομάτων χρηστών τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, έχει γίνει λόγος για τη διεξαγωγή διαδικτυακών δημοπρασιών όπου θα είναι δυνατή η υποβολή προσφορών. Δεν είναι σαφές εάν το σχέδιο θα προχωρήσει και εάν το σχέδιο επηρεάζει όλα τα ονόματα χρηστών ή μόνο ένα υποσύνολο αυτών. Πριν από ένα μήνα ο Elon Musk είχε δηλώσει τη πρόθεσή του να αρχίσει να εξαλείφει τους ανενεργούς λογαριασμούς στο Twitter και να ελευθερώσει 1,5 δισεκατομμύρια ονόματα χρηστών. Λογικά, μόνο ορισμένα ονόματα χρηστών — όπως αυτά γνωστών ανθρώπων, επωνυμιών και δημοφιλών ονομάτων — μπορεί να έχουν αξία.

    Τα μοναδικά ονόματα χρηστών — επίσης γνωστά ως handles — μπορεί να είναι προσοδοφόρα. Συχνά καταχωρούνται άμεσα από όποιον προλάβει και αρκετοί είναι αυτοί που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν χιλιάδες δολάρια για αυτά. Έχουν δημιουργηθεί μαύρες αγορές όπου μπορούν να αγοράσουν O.G. (Original Gangster) ονόματα χρηστών που επιθυμούν επειδή διαθέτουν μια σύντομη λέξη ή έναν αριθμό και μπορεί να έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους.

    Τέσσερις ημέρες μετά την εξαγορά της εταιρείας τον Οκτώβριο, ο Elon Musk δήλωσε στο Twitter ότι «σίγουρα» θα κοιτάξει να καθαρίσει λογαριασμούς που ήταν ανενεργοί εδώ και ένα χρόνο, ορισμένοι από τους οποίους μπορούν να θεωρηθούν ως premium handles. Τα κριτήρια διαγραφής θα είναι λογαριασμοί χωρίς tweets και χωρίς σύνδεση για χρόνια. Η δήλωση αυτή πυροδότησε ανησυχίες μεταξύ ορισμένων που φοβούνταν ότι η εταιρεία θα διέγραφε τους λογαριασμούς ανθρώπων που έχουν πεθάνει και των οποίων οι σελίδες στο Twitter χρησιμοποιούνται για να τους μνημονεύουν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Anna Moneymaker/The New York Times
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.