Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter θέλει τώρα να γίνει μια πλατφόρμα πληρωμών για να ανταγωνιστεί το Apple Pay και το PayPal

      Η ολιστική προσέγγιση του Musk στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Twitter

    Από τότε που ο Elon Musk έγινε ιδιοκτήτης του Twitter, η εταιρεία αναζητούσε νέους τρόπους για να αυξήσει τα έσοδά της. Αλλά τώρα φαίνεται ότι ο Musk πρόκειται να κάνει ένα βήμα που θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της εταιρείας πολύ πέρα από αυτές που προσφέρει ένα κοινωνικό δίκτυο, καθώς ενδιαφέρεται να μετατρέψει το Twitter σε πλατφόρμα πληρωμών για να ανταγωνιστεί το Apple Pay και το PayPal.

    Τον Νοέμβριο, ο Musk είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με διαφημιστές του Twitter που φιλοξενήθηκε στο Twitter Spaces, ότι έχει ήδη στα σχέδιά του να εισέλθει στην αγορά πληρωμών. Ο ιδιοκτήτης του Twitter πρότεινε ότι οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν χρήματα σε άλλα άτομα μέσα στο κοινωνικό δίκτυο. Από τότε, δεν έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το σχέδιο, αλλά το Twitter εξακολουθεί να εργάζεται ενεργά πάνω σε αυτό.

    Σύμφωνα με τους Financial Times, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για τις απαραίτητες άδειες για να γίνει πλατφόρμα πληρωμών στις ΗΠΑ. Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι η Esther Crawford, διευθύντρια διαχείρισης προϊόντων του Twitter, εργάζεται για την υποδομή της νέας υπηρεσίας. Η έκθεση σημειώνει ότι ο Musk θέλει να μετατρέψει το Twitter σε «εφαρμογή για τα πάντα».

    Ο Musk είπε ότι θέλει το Twitter να προσφέρει υπηρεσίες fintech, όπως συναλλαγές peer-to-peer, λογαριασμούς ταμιευτηρίου και χρεωστικές κάρτες, ως μέρος ενός γενικού σχεδίου για την έναρξη μιας «εφαρμογής για όλα» που ενσωματώνει μηνύματα, πληρωμές και εμπόριο. Το 1999, ο Musk ίδρυσε την X.com, μια από τις πρώτες διαδικτυακές τράπεζες, η οποία αργότερα έγινε μέρος του κολοσσού πληρωμών PayPal.

    Ενώ η νέα πλατφόρμα πληρωμών του Twitter θα λειτουργήσει πρώτα με κανονικά νομίσματα και μεθόδους πληρωμής, η εταιρεία σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη για κρυπτονομίσματα στο μέλλον. Η πλατφόρμα θα ανταγωνιζόταν ουσιαστικά το PayPal και ακόμη και το Apple Pay, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες όχι μόνο να πληρώνουν σε καταστήματα, αλλά και να μεταφέρουν χρήματα μεταξύ τους.

    Φυσικά, δεν είναι σαφές εάν το Twitter θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες που βρίσκονται σε αυτήν την αγορά για πολύ περισσότερο. Η εταιρεία είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσει τον έλεγχο από τις ρυθμιστικές αρχές.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.