Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter λέει ότι οι startups μπορούν να "πειραματιστούν" με τα δεδομένα του για 5.000 δολάρια το μήνα

      Η εταιρεία έχει ήδη διώξει με το τρόπο της, πολλούς μακροχρόνιους πελάτες της

    Το τρενάκι με τη τιμολόγηση του API του Twitter υπό τον Elon Musk συνεχίζεται. Η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα μια νέα βαθμίδα "Pro" για προγραμματιστές. Με 5.000 δολάρια το μήνα, βρίσκεται μεταξύ του Basic πακέτου των 100 δολαρίων το μήνα και του πακέτου Enterprise με προσαρμοσμένη τιμή.

    Το νέο πακέτο Twitter API Pro προσφέρει μηνιαία πρόσβαση σε ένα εκατομμύριο ανακτημένα tweets και 300.000 αναρτημένα tweets σε επίπεδο εφαρμογής. Περιλαμβάνει επίσης περιορισμένη πρόσβαση endpoints για φιλτραρισμένες ροές σε πραγματικό χρόνο (ζωντανή πρόσβαση σε tweets με βάση καθορισμένες παραμέτρους) και πλήρη αναζήτηση ιστορικών tweets σε αρχείο. Τέλος, προσθέτει τρία αναγνωριστικά εφαρμογών και Login με πρόσβαση στο Twitter.


    Ωστόσο, η τιμολόγηση των 5.000 δολαρίων το μήνα για εταιρείες που θέλουν να "πειραματιστούν, να χτίσουν και να επεκτείνουν [την] επιχείρησή τους" αφήνει ένα τεράστιο κενό μεταξύ αυτού και του βασικού πακέτου των 100 δολαρίων το μήνα, της επόμενης βαθμίδας προς τα κάτω. Το τελευταίο προσφέρει μόνο ένα ελάχιστο κλάσμα της πρόσβασης στο σχέδιο Pro, αφήνοντας τις μικρές επιχειρήσεις να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα επίπεδο που μπορεί να μην παρέχει αρκετά για 100 δολάρια μηνιαία χρέωση έναντι ενός σχεδίου 5.000 δολαρίων που ξεπερνά τον προϋπολογισμό πολλών νεοσύστατων επιχειρήσεων.

    Ορισμένοι χρήστες εξέφρασαν επίσης την πεποίθησή τους ότι τα ποσά είναι πολύ υψηλά. "Αυτό είναι ωραίο, αλλά έχετε ήδη σκοτώσει τις περισσότερες εφαρμογές του Twitter μέχρι τώρα", απάντησε ο προγραμματιστής του Birdy, Maxime Dupré, στην ανακοίνωση του Twitter. "Και τα 5 χιλιάρικα εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά για τους περισσότερους από εμάς. Ένα πρόγραμμα 1000 δολαρίων θα μπορούσε να έχει νόημα... αλλά και πάλι είναι πολύ αργά". Η τιμολόγηση επίσης δεν κάνει πιθανότατα πολλά για τους ερευνητές, τους οποίους η πλατφόρμα προσπαθεί να χρεώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για πρόσβαση.

     

    Οι πρόσφατες αλλαγές στο API του Twitter έχουν δημιουργήσει μια αρκετά ανώμαλη πορεία για τους προγραμματιστές που εξακολουθούν να θέλουν πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας. Πρώτον, η εταιρεία ουσιαστικά σκότωσε τους περισσότερους πελάτες τρίτων τον Ιανουάριο πριν ενημερώσει αθόρυβα τους όρους της για να αντικατοπτρίζει την αλλαγή. Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο ότι τερματίζει τη δωρεάν πρόσβαση στο API, μόνο για να καθυστερήσει την κίνηση μετά από εκτεταμένες αντιδράσεις, ενώ υποσχέθηκε ότι μια νέα έκδοση μόνο για ανάγνωση της δωρεάν βαθμίδας θα παραμείνει διαθέσιμη για "δοκιμαστικούς" σκοπούς. (Η παλιά έκδοση του δωρεάν API διακόπηκε εντελώς τον Απρίλιο, αν και το Twitter την επανενεργοποίησε για υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης τον Μάιο). Η πλατφόρμα παρουσίασε τις τρεις αρχικές βαθμίδες του νέου API (δωρεάν, βασική και επιχειρηματική) τον Μάρτιο πριν προσθέσει τη σημερινή βαθμίδα pro των 5.000 δολαρίων. Ωστόσο, καθώς η εταιρεία έχει ήδη αποξενώσει πολλούς από τους προγραμματιστές που κάποτε βασίζονταν στην πλατφόρμα της, μένει να δούμε πόσο αποτελεσματική θα είναι η προσέλκυση νέων πελατών -ιδίως μικρότερων επιχειρήσεων- στο ακριβό νέο πρόγραμμα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: ASSOCIATED PRESS
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.