Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Twitter Circles δεν λειτουργεί όπως πρέπει, αποκαλύπτοντας tweets που δεν προορίζονται για το ευρύ κοινό

      Μια προφανής δυσλειτουργία διαρρέει δημόσια εξαιρετικά "πικάντικο" περιεχόμενο.

    Όταν το Twitter Circles ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2022, υποσχέθηκε στους χρήστες "την ευελιξία να επιλέγουν ποιος μπορεί να βλέπει και να συμμετέχει στο περιεχόμενό τους ανά Tweet". Η δυνατότητα περιορισμού της πρόσβασης των αναρτήσεων σε έναν μικρό αριθμό ατόμων "διευκολύνει τις πιο οικείες συζητήσεις και την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με επιλεγμένους οπαδούς", ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση στο blog που ανακοίνωσε τη λειτουργία. 

     

    Οκτώ μήνες και μία αλλαγή ιδιοκτησίας αργότερα, η ασφαλής λειτουργία του Circles φαίνεται να έχει χαλάσει. Ορισμένοι χρήστες προειδοποιούν δημόσια όσους χρησιμοποιούν τη λειτουργία ότι οι υποτιθέμενα ασφαλείς αναρτήσεις τους - συχνά γυμνές - διαρρέουν στην κύρια ροή For You, την αλγοριθμικά καθοδηγούμενη αρχική σελίδα του Twitter.

     

    Για τον εργαζόμενο στα μέσα ενημέρωσης της Νέας Υόρκης Adam Moussa, η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήρθε περίπου 25 λεπτά αφότου δημοσίευσε κάτι στον κύκλο του στο Twitter στις 7 Απριλίου. Έλαβε μια ειδοποίηση ότι ένα άγνωστο όνομα είχε κάνει like στο tweet που προοριζόταν μόνο για συγκεκριμένα άτομα. Ο Moussa δήλωσε στο BuzzFeed News· "Ανεβάζω το tweet και βλέπω ποιος του έκανε like. Βλέπω ότι υπάρχουν δύο άτομα που δεν γνωρίζω και με ακολουθούν και δεν είναι στον κύκλο που αποθήκευσε το tweet". Μετά από κάποια έρευνα, ανακάλυψε ότι δεν είναι μόνο τα tweets μέσα στο δικό του Circle, αλλά και οι απαντήσεις που έχει κάνει σε tweets άλλων ανθρώπων στο Circle που εμφανίζονται μέσω του αλγορίθμου For You του Twitter.

     

    Το πώς συνέβη το πρόβλημα των Circles και πώς θα διορθωθεί είναι σχετικές ερωτήσεις. Ένα email στο τμήμα Τύπου του Twitter που ρωτούσε γιατί συνέβη η παραβίαση του απορρήτου έλαβε την παραδοσιακή πλέον αυτόματη απάντηση ενός emoji "poop" (💩).

     

    Δυστυχώς, το σφάλμα στο Circles είναι μέρος του τρόπου ζωής στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την Ellen Walker, η οποία μελετά την αφήγηση ιστοριών στο διαδίκτυο και την ψηφιακή κουλτούρα με αφηγηματική επιμέλεια στο Royal College of Art στο Λονδίνο. "Όσο γρήγορα μπορούν να επιμεληθούν οι κλειστοί ψηφιακοί χώροι, άλλο τόσο γρήγορα μπορούν να αφαιρεθούν εν ριπή οφθαλμού, είτε λόγω τεχνολογικών βελτιώσεων, είτε λόγω ευρύτερης συμμετοχής του κοινού, είτε, στην περίπτωση της καινοτομίας των Twitter Circles, λόγω ενός σοβαρού λάθους των δυνάμεων συντονισμού", δήλωσε η ίδια.

     

    Ο αντίκτυπος είναι σημαντικός. "Θα ήταν άλλο πράγμα αν αυτή η λειτουργία απλά αφαιρούνταν και το Twitter το έλεγε στους χρήστες του, αλλά το να συμβαίνει απροσδόκητα και χωρίς προειδοποίηση μοιάζει με προδοσία", δήλωσε κάποιος. "Δυστυχώς, υπό τον Elon Musk αυτού του είδους τα πράγματα είναι όλο και πιο πιθανό να συμβούν λόγω των σοβαρών περικοπών προσωπικού και της έλλειψης τεχνογνωσίας που έχει εισαγάγει". (Ο Μασκ έχει απολύσει ή απολύσει σημαντικά περισσότερους από τους μισούς υπαλλήλους της εταιρείας από τότε που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2022).

     

    Ο Moussa κατηγορεί επίσης την ηγεσία του Μασκ. "Φαίνεται ότι οι συνεχείς αλλαγές με ό,τι θέλουν να είναι ο αλγόριθμος For You το έχει χαλάσει απίστευτα", είπε. "Αυτό προμηνύει μεγαλύτερα ζητήματα ασφάλειας σε όλους τους τομείς. Αν διατηρείτε έναν κλειδωμένο λογαριασμό, τι εγγύηση έχετε καθόλου ότι θα παραμείνει κλειδωμένος; Πρόκειται για παραβίαση. Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Κανείς δεν μπορεί ποτέ ξανά να είναι πραγματικά σίγουρος ότι αυτό δεν θα σκάσει εντελώς στα μούτρα του".


    Πηγή
    Φωτογραφία: BuzzFeed News; Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.