Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το YouTube τερματίζει το stream του Lofi Girl λόγω ψευδούς καταγγελίας περί πνευματικών δικαιωμάτων

    Υπάρχουν τρεις σταθερές στη ζωή: ο θάνατος, οι φόροι και το YouTube stream "lofi hip hop radio — beats to relax/study to". Δηλαδή, μέχρι που το YouTube έκλεισε χωρίς λόγο το κανάλι Lofi Girl με DMCA takedown, φέρνοντας τις αγαπημένες ροές εκτός σύνδεσης για πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια.

    Με περισσότερες από 668 εκατομμύρια προβολές, η ροή ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη του YouTube για τα άτομα που ήθελαν να ακούσουν ήρεμη, αλλά ενδιαφέρουσα μουσική ενώ διαβάζουν ή εργάζονται. Οι ακροατές μερικές φορές χρησιμοποιούσαν τη ζωντανή συνομιλία της ροής σαν μια απομακρυσμένη ομάδα μελέτης, υπενθυμίζοντας ο ένας στον άλλον να κάνουν διαλείμματα και να πίνουν νερό. Έτσι, όταν το stream σταμάτησε ξαφνικά, οι εγγεγραμμένοι χρήστες της ανησύχησαν.

    Το YouTube είναι γεμάτο με πολύωρες ροές χαλαρωτικής μουσικής, αλλά η ζωντανή φύση των stream "lofi hip hop radio", ξεχωρίζει. Στη ροή του YouTube, η οποία επί του παρόντος προβάλλει ένα μήνυμα "αυτή η εγγραφή ζωντανής ροής δεν είναι διαθέσιμη", ένα από τα κορυφαία σχόλια είναι: "Ελπίζουμε ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα, αυτή η ροή είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μέρος της κουλτούρας του YouTube". Το οποίο είναι αλήθεια. Ακόμη και πέρα από το YouTube, το Lofi Girl ζει σε spin-off κοινότητες, συμπεριλαμβανομένου του subreddit r/LofiGirl το οποίο αριθμεί 30.000 μέλη και ενός Lofi Girl Discord με 700.000 μέλη. Το animation που συνοδεύει τη ζωντανή ροή 24/7 - μια εικόνα εμπνευσμένη από το Studio Ghibli ενός κοριτσιού που φοράει ακουστικά και μελετά καθώς η γάτα της κοιτάζει έξω από το παράθυρο σε ένα αστικό τοπίο - αναπαράχθηκε ως cosplay, από τον Will Smith και αναδημιουργήθηκε στο Youtube κανάλι του Cartoon Network με χαρακτήρα από το "Steven Universe".

     

     

    Χθες, ο δημιουργός του Lofi Girl αναφέρθηκε στην ξαφνική κατάργηση σε ένα tweet, δηλώνοντας ότι «τα ραδιόφωνα lofi έχουν καταργηθεί λόγω ψευδών καταγγελιών περί πνευματικών δικαιωμάτων». Σε απάντηση, οι θαυμαστές του Lofi Girl κυκλοφόρησαν την ετικέτα #BringBackLofiGirl για να τραβήξουν την προσοχή του YouTube. Κάποιοι έφτασαν ακόμη και στο να στείλουν spma μηνύματα και να τρολάρουν την FMC Music, τη μαλαισιανή εταιρεία που φέρεται να εξέδωσε την ψευδή καταγγελία περί πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ άλλοι δημιούργησαν καλλιτεχνικά έργα οπαδών.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Bryce Durbin/TechCrunch
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.