Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    To Twitter προχωράει στον χαρακτηρισμό λογαριασμών συνδέσμων σε δικτυακούς τόπους που ανήκουν σε κρατικές οντότητες

    Σύμφωνα με τον Υπεύθυνος Ακεραιότητας του δικτυακού τόπου Twitter.com, Yoel Roth, από σήμερα, προστίθενται ετικέτες σε Tweets που μοιράζονται συνδέσμους προς ιστότοπους πολυμέσων που σχετίζονται με το ρωσικό κράτος και λαμβάνονται μέτρα για να μειωθεί σημαντικά η κυκλοφορία αυτού του περιεχομένου στο Twitter.

     

     

    Με αυτό το τρόπο το Twitter προσπαθεί ενεργά να περιορίσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων, επισημαίνοντας την πηγή των συνδέσμων που διαμοιράζονται με σκοπό ο τελικός χρήστης να γνωρίζει από που προέρχονται αυτοί. Σύμφωνα πάντα με τον Yoel Roth, θα υπάρξει διάθεση αυτών των ετικετών και σε άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης τις επόμενες εβδομάδες.

     

    FMsum89VUAA_fV4.png

     

    Οι ετικέτες σε λογαριασμούς που σχετίζονται με το κράτος παρέχουν πρόσθετο πλαίσιο σχετικά με λογαριασμούς που ελέγχονται από ορισμένους επίσημους εκπροσώπους κυβερνήσεων, οντότητες πολυμέσων που συνδέονται με το κράτος και άτομα που συνδέονται στενά με αυτές τις οντότητες.

    Η ετικέτα εμφανίζεται στη σελίδα προφίλ του σχετικού λογαριασμού Twitter και στα Tweet που αποστέλλονται και κοινοποιούνται από αυτούς τους λογαριασμούς. Οι ετικέτες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τη χώρα με την οποία είναι συνδεδεμένος ο λογαριασμός και εάν τον διαχειρίζεται κάποιος κυβερνητικός εκπρόσωπος ή οντότητα πολυμέσων που σχετίζεται με το κράτος.

    Επιπλέον, αυτές οι ετικέτες περιλαμβάνουν ένα μικρό εικονίδιο μιας σημαίας για να σηματοδοτήσει την κατάσταση του λογαριασμού ως κυβερνητικού λογαριασμού και ενός βάθρου για μέσα ενημέρωσης που σχετίζονται με το κράτος.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.