Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η κινεζική εταιρεία Betavolt παρουσιάζει την επαναστατική ατομική μπαταρία με διάρκεια ζωής 50 ετών

      Ο σχεδιασμός χρησιμοποιεί για πρώτη φορά υλικό ημιαγωγών από διαμάντι

    Σε μια πρωτοποριακή εξέλιξη που θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία ηλεκτρονικών, η κινεζική εταιρεία Betavolt παρουσίασε μια νέα μπαταρία ατομικής ενέργειας με αξιοσημείωτη διάρκεια ζωής 50 ετών. Η Betavolt BV100, η οποία βρίσκεται επί του παρόντος σε πιλοτικό στάδιο πριν από τη μαζική παραγωγή, χρησιμοποιεί ένα ισότοπο νικελίου-63 και ένα ημιαγωγικό υλικό από διαμάντι για να παρέχει μια ασφαλή και βιώσιμη πηγή ενέργειας για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

     

    Ενώ το αρχικό BV100 προσφέρει μια μέτρια απόδοση ισχύος 100 μικροβάτ στα 3 βολτ, η Betavolt σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πιο ισχυρή έκδοση του 1 watt το 2025. Η εταιρεία μπορεί επίσης να υπερηφανεύεται ότι είναι η μόνη στον κόσμο που μπορεί να κατασκευάσει ημιαγωγικά υλικά από διαμάντι μεγάλου μεγέθους, ένα κρίσιμο στοιχείο του προηγμένου σχεδιασμού του BV100.

     

    Σε αντίθεση με τις πυρηνικές μπαταρίες που αναπτύχθηκαν προηγουμένως, οι οποίες ήταν συνήθως μεγάλες, επικίνδυνες και ακριβές, η Betavolt BV100 είναι εξαιρετικά συμπαγής, ασφαλής και αποτελεσματική. Το ισότοπό του, το νικέλιο-63, το οποίο διασπάται σε ένα σταθερό ισότοπο χαλκού, προσφέρει ένα προφίλ ακτινοβολίας χαμηλού επιπέδου και είναι πρακτικά αδύνατο να διαρρεύσει ακόμη και υπό ακραίες συνθήκες. Επιπλέον, το ημιαγωγικό υλικό από διαμάντι εξασφαλίζει σταθερή λειτουργία σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από -60 έως 120 βαθμούς Κελσίου.

     

    Η τεχνολογία ατομικής μπαταρίας της Betavolt φέρεται να είναι "πολύ μπροστά" από παρόμοιες εξελίξεις στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία διερευνά ενεργά τη χρήση άλλων ισοτόπων, όπως το στρόντιο-90, το προμέθιο-147 και το δευτέριο, για τη δημιουργία ακόμη πιο ισχυρών και μακράς διάρκειας μπαταριών. Με στόχο την ανάπτυξη μπαταριών ατομικής ενέργειας με επίπεδα ισχύος έως και 1 watt και διάρκεια ζωής έως και 230 χρόνια, η Betavolt έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο τροφοδοτούμε τις συσκευές μας για τις επόμενες δεκαετίες.

     

    Οι επιπτώσεις της ανακάλυψης της Betavolt είναι εκτεταμένες. Φανταστείτε smartphones που δεν χρειάζονται ποτέ φόρτιση, βηματοδότες που λειτουργούν επ' αόριστον και ιατρικά εμφυτεύματα που παρέχουν χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Το BV100 θα μπορούσε επίσης να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην τροφοδοσία διαφόρων εφαρμογών αεροδιαστημικής, τεχνητής νοημοσύνης, ιατρικής και MEMS, επιτρέποντας μια νέα εποχή φορητών συσκευών και προηγμένων συστημάτων.

     

    Καθώς η Betavolt συνεχίζει να βελτιώνει την τεχνολογία της, το μέλλον των μπαταριών ατομικής ενέργειας είναι λαμπρό. Με τη δέσμευσή της στην ασφάλεια, την αποδοτικότητα και τη μακροχρόνια ισχύ, η Betavolt είναι έτοιμη να μεταμορφώσει τη βιομηχανία ηλεκτρονικών και να εγκαινιάσει μια νέα εποχή βιώσιμων λύσεων ενέργειας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Betavolt
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.