Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Ρωσία εγκαταλείπει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2024 και θα επικεντρωθεί στην κατασκευή του δικού της

    Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει επίσημα τη διεθνή συνεργασία της με τη NASA σχετικά με τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) από το 2024, σύμφωνα με το AP. 
    Η Roscosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την κατασκευή του δικού της τροχιακού σταθμού, ο οποίος θα κατασκευάζει και θα λειτουργεί ανεξάρτητα από τις ΗΠΑ. Ο ISS αρχικά προοριζόταν να παροπλιστεί γύρω στο 2024, αλλά η NASA μετέφερε την επίσημη ημερομηνία απόσυρσής της στο 2030. Η Roscosmos και NASA σύναψε συμφωνία νωρίτερα τον Ιούλιο για να συνεχίσει τις αποστολές με Αμερικανούς αστροναύτες και Ρώσους κοσμοναύτες στο ρωσικό Soyuz και το Crew Dragon του SpaceX σε τέσσερις επικείμενες αποστολές για την εναλλαγή του πληρώματος του σταθμού.

    Οι εντάσεις γύρω από τη μακροχρόνια συνεργασία ΗΠΑ/Ρωσίας στον ISS άρχισαν να εντείνονται όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, με δημόσιες δηλώσεις του πρώην επικεφαλής της Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν, να φαίνεται να απειλούν με τερματισμό της συνεργασίας ως ένα πιθανό αποτέλεσμα της καταδίκης των ΗΠΑ για την απρόκλητη επιθετικότητα της Ρωσίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.