Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η NASA εγκαινιάζει τη δική της πλατφόρμα streaming

      Το NASA+ θα είναι μια υπηρεσία ροής χωρίς συνδρομή για την προβολή εκτοξεύσεων πυραύλων και επιστημονικών εκπομπών

    Η αμερικανική υπηρεσία που έχει ως στόχο να διευρύνει τα όρια της εξερεύνησης του διαστήματος εξερευνά τελικά τα όρια της σύγχρονης εποχής της ζωντανής ροής. Την Πέμπτη, η NASA ανακοίνωσε ότι εγκαινιάζει μια beta έκδοση για on-demand streaming περιεχόμενο μέσω του NASA+. 

     

    Η υπηρεσία δεν έθεσε ακριβή ημερομηνία για την έναρξη, αλλά δήλωσε ότι θα πρέπει να έρθει "αργότερα φέτος". Για αρχή, η νέα υπηρεσία streaming χωρίς διαφημίσεις θα είναι διαθέσιμη στον beta ιστότοπο της NASA και σε μια αναβαθμισμένη εφαρμογή της NASA. Η νέα ιστοσελίδα υποτίθεται ότι θα φορτώνει μπροστά τα επίκαιρα διαστημικά νέα της ημέρας, όπως πληροφορίες για το πρόγραμμα Artemis. Η υπηρεσία υπόσχεται να προωθήσει περιεχόμενο από όλες τις διάφορες διαδικτυακές υπηρεσίες της και να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά στον ιστότοπο που είναι επικεντρωμένος στην επιστήμη.

     

    Όποτε κι αν έρθει, η NASA υποσχέθηκε ότι αυτή η νέα υπηρεσία ροής δεν θα απαιτεί συνδρομή επί πληρωμή και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android. Η εφαρμογή θα πρέπει επίσης να είναι ενσωματωμένη με συσκευές αναπαραγωγής ροής όπως το Roku, το Apple TV και το Fire TV. Όπως δήλωσε στο δελτίο τύπου ο διαχειριστής επικοινωνιών της NASA Marc Etkind, η διαστημική υπηρεσία "θέτει το διάστημα κατά παραγγελία στα χέρια σας".

     

    Η NASA διαθέτει ακόμη και ένα κομψό νέο βίντεο που διαφημίζει την υπηρεσία streaming. Η διαφήμιση υποδηλώνει ότι ένα ευρύ φάσμα δημόσιου περιεχομένου της υπηρεσίας θα είναι προσβάσιμο στη νέα πλατφόρμα, συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου εκμάθησης για παιδιά και άλλων ντοκιμαντέρ.

     

     

    Η NASA χρησιμοποιεί επί του παρόντος το NASA TV για το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου βίντεο για τη δημόσια εκπαίδευση και τις ζωντανές μεταδόσεις εκτόξευσης πυραύλων. Ο οργανισμός διατηρεί μια 24/7 σειρά περιεχομένου που μοιάζει με καλωδιακό και τρέχει τόσο στον ιστότοπο της NASA όσο και στο YouTube. Η τρέχουσα εκπομπή τρέχει συνεχώς σε ζωντανή μετάδοση στο YouTube από το 2018. Μεγάλο μέρος αυτού του περιεχομένου περιλαμβάνει επαναλήψεις ομιλούντων επικεφαλής που περιγράφουν τη δουλειά τους στη NASA ή σε εταιρείες όπως η Lockheed Martin. Υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά διαθέσιμα στο διαδίκτυο, όπως ζωντανές μεταδόσεις από τον ISS και κάλυψη εκτοξεύσεων.

     

    Μεγάλο μέρος του σημερινού συστήματος μοιάζει απαρχαιωμένο. Η NASA μοιράζεται ακόμη και το δικό της είδος καθημερινών τηλεοπτικών οδηγών για το τι έρχεται στη συνέχεια στην τηλεοπτική της ροή. Η υπηρεσία αναγνώρισε πόσο παλιό καπέλο είναι αυτό και την ανάγκη οι γνώστες του διαστήματος ή ακόμα και οι περίεργοι για το διάστημα να επιλέγουν το περιεχόμενο που θέλουν να παρακολουθήσουν.

     

    "Ο εκσυγχρονισμός των κύριων ιστοσελίδων μας από τεχνολογικής άποψης και ο εξορθολογισμός του τρόπου με τον οποίο το κοινό εμπλέκεται με το περιεχόμενό μας στο διαδίκτυο είναι κρίσιμα πρώτα βήματα για να γίνουν οι πληροφορίες της υπηρεσίας μας πιο προσβάσιμες, ανακαλύψιμες και ασφαλείς", δήλωσε ο επικεφαλής της NASA για θέματα πληροφοριών Jeff Seaton.

     

    Θα είναι κάπως σαν το Netflix, αλλά για διαστημικό περιεχόμενο, και αυτό είναι καλό - αρκεί το περιβάλλον εργασίας να είναι σύγχρονο. Το NASA TV λειτουργεί μέσω διαφόρων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και το Facebook και είναι διαθέσιμο σε ορισμένες πλατφόρμες τρίτων, όπως το Hulu, το Roku και το Pluto TV. Είναι επίσης διαθέσιμη μέσω παλαιότερων μέσων στο DirectTV και το DISH Network. 


    Πηγή
    Φωτογραφία: dragomirescu - stock.adobe.com
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.