Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η SpaceX πήρε περιβαλλοντική έγκριση για την εκτόξευση του πυραύλου για τον Άρη

    Δεν υπάρχουν περιβαλλοντικοί περιορισμοί στα σχέδια της SpaceX να εκτοξεύσει έναν νέο γιγάντιο πύραυλο σε τροχιά από το Νότιο Τέξας, δήλωσε τη Δευτέρα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Μια περιβαλλοντική αξιολόγηση, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα σχέδια της SpaceX για τροχιακές εκτοξεύσεις δεν θα έχουν «καμία σημαντική επίδραση» στην περιοχή κατά μήκος της ακτής του Κόλπου κοντά στο Brownsville του Τέξας. Όμως η F.A.A. απαιτεί επίσης από την εταιρεία να αναλάβει περισσότερες από 75 ενέργειες για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στις γύρω περιοχές καθώς ξεκινά τις πτήσεις του Starship, ενός οχήματος που παίζει κεντρικό ρόλο στα σχέδια της NASA για επιστροφή στο φεγγάρι, καθώς και στο όραμα του Elon Musk για να αποικίσει τον Άρη.

    Οι ενέργειες που πρέπει να λάβει η SpaceX περιλαμβάνουν προηγούμενη ειδοποίηση εκτοξεύσεων, παρακολούθηση της βλάστησης και της άγριας ζωής από βιολόγο, συντονισμό με κρατικές και ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων εκτόξευσης από ευαίσθητους βιότοπους και προσαρμογή του φωτισμού για τη μείωση των επιπτώσεων στην άγρια ζωή και σε μια κοντινή παραλία στο χώρο της εκτόξευσης.

    Τα μέτρα που απαιτεί η F.A.A. περιλαμβάνουν επίσης τον περιορισμό του κλεισίματος ενός αυτοκινητόδρομου που περνά από την τοποθεσία SpaceX κατά τις εκτοξεύσεις, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επισκεφθούν την κοντινή παραλία, το πάρκο και το καταφύγιο άγριας ζωής. Η Υπηρεσία είπε ότι ο αυτοκινητόδρομος δεν θα μπορούσε να κλείσει για 18 ημέρες αργίας και όχι περισσότερα από πέντε Σαββατοκύριακα το χρόνο.

    Η απόφαση σημαίνει ότι δεν χρειάζεται μια πιο ολοκληρωμένη δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία πιθανότατα θα καθυστερούσε το έργο. Αυτή η απόφαση απογοήτευσε ορισμένα μέλη της κοινότητας.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Jim Watson/Agence France-Presse — Getty Images
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.