Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η πρώτη ενημέρωση των Windows 11 κάνει την απόδοση των AMD Ryzen ακόμα χειρότερη

    Η AMD προειδοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι οι επεξεργαστές της αντιμετωπίζουν προβλήματα απόδοσης στα Windows 11 και τώρα, με τη πρώτη ενημέρωση της Microsoft στο νέο της λειτουργικό σύστημα έκανε τα προβλήματα χειρότερα.
    Το TechPowerUp αναφέρει ότι βλέπει πολύ μεγαλύτερο latency, πράγμα που σημαίνει χειρότερη απόδοση, μετά την έναρξη της ενημέρωσης των Windows 11 χθες. Η AMD και η Microsoft βρήκαν δύο προβλήματα με τα Windows 11 στους επεξεργαστές Ryzen. Τα Windows 11 μπορούν να αυξήσουν το latency της προσωρινής μνήμης L3, επιβραδύνοντας την απόδοση έως και 15% σε ορισμένα παιχνίδια.

    Το δεύτερο ζήτημα επηρεάζει την τεχνολογία του "προτιμώμενου πυρήνα" της AMD, η οποία μετατοπίζει τα νήματα στον ταχύτερο πυρήνα ενός επεξεργαστή. Η AMD λέει ότι αυτό το δεύτερο σφάλμα θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση σε εργασίες με έντονη χρήση του επεξεργαστή. Το TechPowerUp μέτρησε την καθυστέρηση προσωρινής μνήμης L3 στο Ryzen 7 2700X σε περίπου 10ns και τα Windows 11 το αύξησαν σε 17ns. "Αυτό έγινε πολύ χειρότερο με την ενημέρωση "Patch Tuesday" της 12ης Οκτωβρίου, όπου το latency αυξήθηκε στα 31,9 ns", σύμφωνα με το TechPowerUp. Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα στο latency και αποτελεί ακριβώς το πρόβλημα για το οποίο προειδοποίησε η AMD.

    Για τα δύο ζητήματα του Ryzen θα βγουν διορθωτικές εκδόσεις πριν από το τέλος του μήνα. Το θέμα της προσωρινής μνήμης L3 πιθανότατα θα αντιμετωπιστεί την επόμενη εβδομάδα από τη Microsoft, με τις φήμες να συγκλίνουν για τις 19 Οκτωβρίου. Η κύρια ενημέρωση θα γίνει με ένα πρόγραμμα οδήγησης για επεξεργαστές AMD, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί αργότερα αυτόν τον μήνα και ελπίζουμε ότι θα είναι διαθέσιμο στο Windows Update μόλις κυκλοφορήσει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.