Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Η AMD προχωρά σε μια μεγάλη ανανέωση του λογισμικού Radeon Adrenalin με την έκδοση 21.4.1 και σημαντικές προσθήκες

    Η AMD ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του προγράμματος οδήγησης για κάρτες γραφικών AMD Radeon. Η έκδοση 21.4.1 προσφέρει νέες δυνατότητες για τη διεπαφή χρήστη, μια νέα απλοποιημένη λειτουργία εγκατάστασης, βελτιστοποιήσεις για το AMD Link, υποστήριξη για επιταχυνόμενη από το υλικό αποκωδικοποίηση AV1 με DRM και λειτουργία για όσους έχουν αχρωματοψία.

     

    Ξεκινώντας με ένα από τα πιο επικριθέντα σημεία του λογισμικού Radeon, η AMD έχει θέσει ως στόχο τη βελτίωση της σταθερότητας του λογισμικού της. Σε παλαιότερες εκδόσεις προστέθηκε το εργαλείο αναφοράς σφαλμάτων AMD, ένα εργαλείο που διευκολύνει την αναφορά σφαλμάτων και ένα νέο φόρουμ στο amd.com που ασχολείται με δημόσια θέματα. Η καινοτομία με την έκδοση 21.4.1 είναι η εισαγωγή του AMD Crash Defender. Αυτή η λειτουργία προσπαθεί να αποτρέψει την πλήρη κατάρρευση του λειτουργικού συστήματος που αναγκάζει τον υπολογιστή να επανεκκινήσει. Έτσι, ο χρήστης δεν χάνει καμία άλλη ανοιχτή εφαρμογή παράλληλα με το παιχνίδι ή την εφαρμογή που υπέστη το σφάλμα.

     

     

    Μια άλλη καινοτομία είναι οι τρεις τρόποι εγκατάστασης. Η νέα επιλογή ελάχιστης εγκατάστασης παρέχει στους χρήστες μια απλοποιημένη έκδοση του λογισμικού. Με τη νέα διεπαφή χρήστη, υπάρχουν βασικές επιλογές ενεργοποίησης για τις συγκεκριμένες δυνατότητες του λογισμικού, όπως Radeon ™ Anti-Lag, Radeon ™ Boost και Radeon ™ Image Sharpening, μαζί με άλλες ρυθμίσεις ειδικά για τις δυνατότητες αναπαραγωγής γραφικών, οθόνης ή βίντεο. Για όσους θέλουν πρόσβαση στις λειτουργίες streaming, μετρήσεις απόδοσης και λειτουργίες ρύθμισης OC, AMD Link κ.α, μπορούν απλά να επιλέξουν την πλήρη εγκατάσταση λογισμικού για να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες αυτές τις εξαιρετικές δυνατότητες. Για όσους προτιμούν να εγκαταστήσουν μόνο το πρόγραμμα οδήγησης χωρίς διεπαφή χρήστη, διατίθεται επίσης επιλογή εγκατάστασης μόνο για το πρόγραμμα οδήγησης.

     

    large.amd-driver-instrallation-modes.jpg

     

    Στο επίκεντρο της εταιρείας για τις νέες βελτιστοποιήσεις ήταν η έκδοση της λειτουργίας streaming μέσω δικτύου, AMD Link 4.0. Μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορείτε να συνδέσετε το laptop σας που βασίζεται σε Ryzen + Radeon με το desktop υπολογιστή σας που διαθέτει κάποια ισχυρή Radeon κάρτα γραφικών και να παίξετε από το laptop οποιοδήποτε παιχνίδι αξιοποιώντας την ισχύ του desktop. Μπορείτε επίσης με το "Link Game"  συνδεθείτε μέσω διαδικτύου με κάποιον φίλο σας που διαθέτει PC με Radeon κάρτα γραφικών, ώστε να stream-άρετε το παιχνίδι που παίζετε στην οθόνη του, ενώ αυτός παίζει μαζί σας χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή του σαν δεύτερο χειριστήριο, σε παιχνίδια που διαθέτουν δυνατότητα local-multiplayer. 

     

    large.amd-driver-link4.jpg

     

     

    Μια ακόμα βελτίωση είναι η προσθήκη περισσότερων αισθητήρων στην περιοχή παρακολούθησης με την εισαγωγή στατιστικών από τους επεξεργαστές AMD Ryzen. Επίσης, η περιοχή εμφάνισης των αισθητήρων επί της οθόνης είναι μεγαλύτερη και οι δυνατότητες διαμόρφωσης διευρυμένες. Εκτός από την κάρτα γραφικών και τα δεδομένα παιχνιδιού, το Radeon Software εμφανίζει τώρα και δεδομένα απόδοσης επεξεργαστή. Τέλος, τα δεδομένα απόδοσης μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική ανάλυση.

     

    large.amd-driver-performance.jpg

     

    Μπορείτε να κατεβάσετε το νέο λογισμικό Radeon Adrenalin 21.4.1 από τον επίσημο ιστότοπο της AMD,  όπου αναγράφονται λεπτομερώς και όλες οι βελτιώσεις που εισάγονται με αυτό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.