Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Infinity Cache κατοχυρώνεται ως νέα τεχνολογία από την AMD. Μπορεί να είναι το κρυφό όπλο για να νικήσει τις RTX 3000;

    Καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων AMD RDNA2 GPUs με την κωδική ονομασία "Big Navi", όλο και περισσότερες πληροφορίες και φήμες κάνουν την εμφάνισή τους προκαλώντας συζητήσεις στα διαδικτυακά φόρα. Ήδη έχουμε αναφερθεί στις πληροφορίες ότι η ναυαρχίδα των νέων GPUs από την AMD θα είναι η RX 6900. H κάρτα θα έρθει πιθανόν με 16GB VRAM GDDR6 σε έναν δίαυλο εύρους 256-bit. Οι φήμες για χρήση HBM μνήμης μάλλον δεν επαληθεύονται, καθώς η χρήση τέτοιας μνήμης θα είχε μεγάλο κόστος. Αντί αυτού, η AMD προσπαθεί να υλοποιήσει τη χρήση ενός μικρότερου εύρους διαύλου σε συνδυασμό με μια νέα τεχνολογία που ακούει στην ονομασία "Infinity Cache". 

     

    O χρήστης momomo_us εντόπισε στον ιστότοπο Justia Trademarks την αναφορά στην νέα αυτή τεχνολογία και αναμετάδοσε τις σχετικές πληροφορίες. 

     

    untitled-1.png

     

    Από το VideoCardz διαβάζουμε ότι εσωτερικά η AMD δεν χρησιμοποιεί το όνομα "Infinity Cache", αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία άλλαξε γνώμη πρόσφατα. Όλοι αναρωτιούνται τι ακριβώς πετυχαίνει αυτή η τεχνολογία, αλλά προς το παρόν πρόκειται για μυστήριο. Οι επικρατέστερες υποθέσεις αναφέρουν ότι πιθανόν να πρόκειται για μια L1 GPU cache που διαμοιράζεται ανάμεσα στους πυρήνες ή κάποιου είδους διασύνδεση των cache που υπάρχουν σε όλη τη μονάδα GPU. Σίγουρα το όνομα θυμίζει το "Infinity Fabric", δηλαδή την ιδιοταγή τεχνολογία διασύνδεσης που χρησιμοποιεί η AMD για τα υποσυστήματα των Ryzen επεξεργαστών της. 

     

    Είναι, άραγε, δυνατόν αυτή η τεχνολογία να μπορεί να εξισορροπήσει το μικρότερο εύρος διαύλου μνήμης, σε σχέση με τις Ampere, αλλά με χαμηλότερο κόστος από αυτό της χρήσης GDDR6X ή HBM μνήμης; Εάν ναι, τότε η AMD θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με την Nvidia, τουλάχιστον αναφορικά στην τιμολόγηση των καρτών της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.