Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Microsoft δήλωσε ότι απέτρεψε μια επίθεση DDoS εύρους 2,4 Tbps, τη μεγαλύτερη που έγινε ποτέ

    Η Microsoft δήλωσε ότι η υπηρεσία cloud Azure κατάφερε να αποτρέψει κατανεμημένη επίθεση άρνησης υπηρεσίας (DDoS) με εύρος μεταφοράς δεδομένων τα 2,4 terabytes ανά δευτερόλεπτο (Tbps) στα τέλη Αυγούστου, καθιστώντας την ως τη μεγαλύτερη επίθεση DDoS που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. 
    Ο Amir Dahan, Ανώτερος Διευθυντής Προγράμματος για το Azure Networking, δήλωσε ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε χρησιμοποιώντας ένα botnet από περίπου 70.000 bots που βρίσκονται κυρίως στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, όπως η Μαλαισία, το Βιετνάμ, η Ταϊβάν, η Ιαπωνία και η Κίνα, καθώς και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Dahan προσδιόρισε τον στόχο της επίθεσης μόνο ως "πελάτης Azure στην Ευρώπη".

    Ο εκπρόσωπος της Microsoft είπε ότι η επίθεση DDoS που έσπασε τα ρεκόρ ήρθε σε τρία σύντομα κύματα, σε διάστημα δέκα λεπτών, με το πρώτο στα 2.4 Tbps, το δεύτερο στα 0.55 Tbps και το τρίτο στα 1.7 Tbps. Ο Dahan είπε ότι η Microsoft απέτρεψε επιτυχώς την επίθεση χωρίς να πέσει το Azure. Πριν από την αποκάλυψη της Microsoft σήμερα, το προηγούμενο ρεκόρ DDoS το είχε μια επίθεση 2,3 Tbps που απέτρεψε το τμήμα AWS της Amazon τον Φεβρουάριο του 2020.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.