Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ένας πρώην σχεδιαστής της Apple παρουσίασε μια φουτουριστική συσκευή τεχνητής νοημοσύνης που προβάλλει τηλεφωνικές κλήσεις στο χέρι σας

    Ο συνιδρυτής της Humane, Imran Chaudhri, έχει ένα όραμα για ένα μέλλον βασισμένο στη τεχνητή νοημοσύνη, όπου οι συσκευές θα έχουν μια πιο διακριτική παρουσία με τη μορφή φορητών συσκευών και οι οθόνες θα είναι προαιρετικές. Στο ετήσιο συνέδριο TED 2023 στο Βανκούβερ του Καναδά, ο Chaudhri φάνηκε να δείχνει τη δύναμη ενός τέτοιου εργαλείου, λαμβάνοντας ένα τηλεφώνημα με έναν μάλλον ασυνήθιστο τρόπο στη μέση της παρουσίασής του την Πέμπτη. Ο Zarif Ali, ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος με έδρα το Τορόντο, ανέβασε στο Twitter ένα οπτικό υλικό της επίδειξης, στο οποίο ο Chaudhri, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής σχεδιασμού στην Apple, εμφανίστηκε να βλέπει μια ειδοποίηση κλήσης στην παλάμη του χεριού του. Το demo δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά από το Axios.  

     

     

    Σε ένα βίντεο της εκδήλωσης που μοιράστηκε ο Ali με το Insider, η ομιλία του Chaudhri φάνηκε να διακόπτεται από το επίμονο κουδούνισμα μιας κλήσης. Αλλά αντί να βγάλει το χέρι του για μια συσκευή στην τσέπη του, ο Chaudhri απλά γύρισε το χέρι του για να κοιτάξει την παλάμη του.  "Συγγνώμη, αυτή είναι η γυναίκα μου", είπε, κοιτάζοντας την ειδοποίηση που ανάβει στην παλάμη του σχετικά με την κλήση. "Θα πρέπει να το σηκώσω αυτό". Ο Chaudhri προχώρησε στην αποδοχή της κλήσης από τη σύζυγό του και συνιδρύτρια της Humane και συναδέλφισσα της Apple, Bethany Bongiorno. Ένας εκπρόσωπος του TED ανέφερε ότι το βίντεο που μοιράστηκε ο Ali πιθανότατα καταγράφηκε από μια ζωντανή μετάδοση. Ο εκπρόσωπος δεν μοιράστηκε πότε το βίντεο της επίδειξης θα είναι διαθέσιμο για δημόσια προβολή. 

     

    "Η Humane θα δημοσιεύσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συσκευής τους επόμενους μήνες", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Insider. Οι Chaudhri και Bongiorno δεν απάντησαν στα μηνύματα του Insider που ζητούσαν σχόλια πριν από τη δημοσίευση, παρά μόνο δήλωσαν στην παρουσίασή τους ότι "πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη ή AI θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από το επόμενο άλμα στο σχεδιασμό συσκευών".   Στην εκδήλωση, ο Chaudhri εμφανίστηκε επίσης να επιδεικνύει την ικανότητα της συσκευής να λειτουργεί ως βοηθός. Σε ένα σημείο, ρώτησε τη συσκευή πού θα μπορούσε να αγοράσει ένα δώρο στη σύζυγό του πριν φύγει από την πόλη, γεγονός που ώθησε τη συσκευή να δώσει μια απλή απάντηση σχετικά με μια δημοφιλή εμπορική περιοχή στο Βανκούβερ, σύμφωνα με το βίντεο που μοιράστηκε ο Ali και είδε το Insider.  Ο Chaudhri έδειξε επίσης την ικανότητα της συσκευής να παράγει γρήγορα μια γαλλική μετάφραση μιας πρότασης που της μίλησε, επαναλαμβανόμενη με μια φωνή που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη παρόμοια με τη δική του: "Οι αόρατες συσκευές θα πρέπει να αισθάνονται τόσο φυσικές στη χρήση, ώστε σχεδόν να ξεχνάς την ύπαρξή τους". 

     

    Η Humane αποκάλυψε τον Μάρτιο ότι συγκέντρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπό την ηγεσία της Kindred Ventures, και στον οποίο ο ιδρυτής της OpenAI Σαμ Άλτμαν, το άστρο του οποίου έχει ανέβει μετά την τεράστια επιτυχία του ChatGPT, ήταν ένας από τους επενδυτές.


    Πηγή
    Φωτογραφία: @ZarifAli9 |Twitter
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.