Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Apple εγκαινιάζει επισκευές Do-It-Yourself για τις σειρές iPhone 13, iPhone 12 και iPhone SE, αλλά υπάρχουν αστερίσκοι

    Η Apple άρχισε να κυκλοφορεί δημόσια τα εγχειρίδια επισκευής για ορισμένα από τα προϊόντα της, μαζί με την ηλεκτρονική πώληση ανταλλακτικών και εργαλείων. Ο στόχος, είπε η εταιρεία, είναι να επιτρέψει στους κατόχους iPhone έναν εναλλακτικό τρόπο επισκευής των συσκευών τους.
    Το νέο πρόγραμμα που ονομάζεται Self Service Repair, ξεκινά για τους πελάτες των ΗΠΑ με τις σειρές smartphone iPhone 13, iPhone 12 και το νέο iPhone SE. Η Apple είπε ότι σχεδίασε το πρόγραμμα για να προσφέρει στους τολμηρούς και ικανούς ανθρώπους πρόσβαση στα ίδια εξαρτήματα, εργαλεία και οδηγίες που δίνει και στους δικούς της πιστοποιημένους τεχνικούς και συνεργαζόμενα συνεργεία επισκευής, ελπίζοντας ότι διευκολύνει τους ανθρώπους να επισκευάζουν συσκευές αντί να καταφεύγουν στην αγορά μιας νέας. «Πιστεύουμε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στους πελάτες και το περιβάλλον να προσφέρουμε εύκολη πρόσβαση σε ασφαλείς, αξιόπιστες και ασφαλείς επισκευές για να βοηθήσουμε τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις συσκευές τους», έγραψε η εταιρεία σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και περιγράφει τα σχέδιά της.
    «Καθώς οι πόρτες ανοίγουν σε αυτόν τον νέο χώρο, επιστρέφουμε στον συνήθη σκεπτικισμό μας», δημοσίευσε το iFixit την Τετάρτη. Η εταιρεία πρόσθεσε τα παρακάτω:
    "Το μεγαλύτερο πρόβλημα; Η Apple διπλασιάζει τη στρατηγική ταιριάσματος ανταλλακτικών, επιτρέποντας μόνο πολύ περιορισμένες, εξουσιοδοτημένες με σειριακό αριθμό επισκευές. Δεν μπορείτε να αγοράσετε βασικά εξαρτήματα χωρίς σειριακό αριθμό ή IMEI. Εάν χρησιμοποιείτε ανταλλακτικό aftermarket, θα εμφανιστεί μια προειδοποίηση ότι "δεν είναι δυνατή η επαλήθευση". Αυτή η στρατηγική περιορίζει την επισκευή τρίτων με απώλεια χαρακτηριστικών (μιας και περιορίζονται οι διαθέσιμες επιλογές) και τακτικές εκφοβισμού, κάτι το οποίο θα μπορούσε να περιορίσει δραματικά τις επιλογές για όσους ασχολούνται με την ανακύκλωση και την ανακατασκευή συσκευών, "βραχυκυκλώνοντας" την κυκλική οικονομία. Από σήμερα, μπορείτε να αγοράσετε μια επίσημη οθόνη Apple iPhone 12 και να την εγκαταστήσετε μόνοι σας, στη δική σας συσκευή, χωρίς φασαρία. Το νέο πρόγραμμα θα λύσει το πρόβλημα της αποτυχίας εγκατάστασης εξαρτημάτων, αν βέβαια έχετε αγοράσει ένα επίσημο ανταλλακτικό της Apple.

     

    Φωτογραφία: Sarah Tew/CNET


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.