Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα τηλέφωνα Android πρόσφεραν έγκαιρη προειδοποίηση για σεισμό στις ΗΠΑ, πιο γρήγορα από τα iPhone

    Τα τηλέφωνα Android προσφέρουν ενσωματωμένη λειτουργία ανίχνευσης σεισμών από το 2020, χρησιμοποιώντας το επιταχυνσιόμετρο του τηλεφώνου σας για τη δημιουργία ενός δικτύου έγκαιρης προειδοποίησης και ανίχνευσης για σεισμούς. Αυτή η λειτουργικότητα δοκιμάστηκε κατά τη διάρκεια ενός σεισμού 5,1 Ρίχτερ κοντά στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια χθες, και φαίνεται ότι πέρασε το τεστ.

    Ο Ντέιβ Μπερκ, αντιπρόεδρος μηχανικής της Google για το Android, δημοσίευσε στο Twitter μια καθαρή απεικόνιση που δείχνει πολλά τηλέφωνα Android να ανιχνεύουν τον σεισμό πριν χτυπήσουν τα ωστικά κύματα. Δείτε το παρακάτω.

     

     

    Αυτή η δυνατότητα ανίχνευσης αντικατοπτρίστηκε επίσης σε αναρτήσεις που έκαναν οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς πολλοί άνθρωποι ανέφεραν ότι έλαβαν ειδοποιήσεις σεισμού στα τηλέφωνά τους Android πέντε έως 10 δευτερόλεπτα πριν αισθανθούν τα κύματα κρούσης. Αυτό δεν φαίνεται να είναι αρκετός χρόνος, αλλά δίνει στους ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα για να καλυφθούν.

    Είναι ενδιαφέρον ότι αρκετοί χρήστες του Twitter σημείωσαν επίσης ότι έλαβαν έγκαιρη προειδοποίηση στο Android αλλά ότι τα iPhone έλαβαν την ειδοποίηση μετά το γεγονός.

    Αυτή δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το δίκτυο ανίχνευσης σεισμών του Android έδωσε έγκαιρη προειδοποίηση. Το σύστημα ήταν σε θέση να παρέχει έγκαιρες προειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια ενός σεισμού στις Φιλιππίνες πέρυσι επίσης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτός ο τελευταίος σεισμός επέτρεψε μια άλλη εντυπωσιακή επίδειξη της τεχνολογίας.

    Για να ενεργοποιήσετε την δυνατότητα αυτή, μπορείτε να το κάνετε πατώντας Ρυθμίσεις > Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη > Ειδοποιήσεις σεισμού. Ωστόσο, αυτό δεν είναι διαθέσιμο σε όλες τις χώρες, επομένως ίσως θέλετε να ελέγξετε τη σελίδα υποστήριξης της Google για περισσότερες πληροφορίες.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.