Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Τα Google Pixel 7 και Pixel 7 Pro είναι τα πρώτα τηλέφωνα Android που υποστηρίζουν μόνο εφαρμογές 64-bit

    Όπως φαίνεται, η σειρά Google Pixel 7 φαίνεται να είναι η πρώτη σειρά smartphone Android που υποστηρίζει μόνο εφαρμογές 64-bit. Ο ειδικός του Android Mishaal Rahman ανέφερε πρώτος την είδηση, διορθώνοντας λίγο αργότερα  Ο Rahman αργότερα διόρθωσε τον εαυτό του λέγοντας ότι ενώ υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών 32bit, οι εφαρμογές για να τρέξουν, πρέπει να μεταγλωττιστούν σε 64bit. Αυτό βέβαια, ενισχύει τις φήμες ότι το Google Pixel Tablet θα βγει χωρίς υποστήριξη 32 bit.

     

     

    Αυτό σημαίνει ότι όποιες εφαρμογές δεν διαθέτουν βιβλιοθήκες 64-bit, δεν θα είναι δυνατή η εγκατάστασή τους. Αυτό περιλαμβάνει παλαιότερες εκδόσεις εφαρμογών όπως το Jetpack Joyride και ακόμη παλαιότερες, εντελώς ανενεργές εφαρμογές όπως το Flappy Bird. Δεν είναι ότι δεν το υποστηρίζει ο Tensor G2 -- οι τρεις διαφορετικοί πυρήνες του υποστηρίζουν όλοι την εκτέλεση εντολών AArch32. Η Google θα μπορούσε να έχει ενεργοποιήσει την υποστήριξη 32 bit όπως είχε κάνει στα προηγούμενα smartphone της. Η καταχώριση των  Android Binary Interfaces (ABI) δείχνει ότι δεν υπάρχει τίποτα για το "armeabi-v7a" ή το "armeabi". Αναγράφεται η υποστήριξη "arm64-v8a", αλλά σύμφωνα με την τεκμηρίωση Android, υποστηρίζει μόνο το σύνολο εντολών AArch64.

    Τα περισσότερα οφέλη δεν θα είναι πραγματικά ορατά στους καταναλωτές, καθώς οι βελτιώσεις των 64bit εντολών εντοπίζονται κυρίως στην αυξημένη ασφάλεια, την καλύτερη απόδοση και το μειωμένο κόστος επεξεργασίας χάρη στην έλλειψη πρόσθετων ABI. Όλες οι εφαρμογές στο Google Play Store θα έπρεπε να έχουν υποστήριξη 64 bit από τον Αύγουστο του 2019 και η εταιρεία σταμάτησε να προβάλλει εφαρμογές 32 bit που δεν έχουν υποστήριξη 64 bit από πέρυσι.


    Πηγή
    Φωτογραφία: GSMArena
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.