Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Το Google μπλοκάρει το File Manager Total Commander από την εκτέλεση αρχείων apk

    Το Total Commander κυκλοφορεί από τη δεκαετία του '90 και τελικά επεκτάθηκε στο Android μετά την κυκλοφορία του πριν από μια δεκαετία. Η εφαρμογή έχει περισσότερες από 10 εκατομμύρια λήψεις στο Play Store, υποστηρίζοντας ακόμα εκδόσεις λειτουργικού συστήματος από το Android 2.2. Με μια νέα ενημέρωση, ο προγραμματιστής Christian Ghisler αφαίρεσε τη δυνατότητα εγκατάστασης αρχείων APK στο Android, κατηγορώντας τις πολιτικές του Google Play στις σημειώσεις ενημέρωσης κώδικα για την εφαρμογή.

    Είναι μια συγκλονιστική ανατροπή για την υπηρεσία και, φαινομενικά, ένας κακός οιωνός για τους άλλους file managers για κινητά. Μια ανάρτηση στο φόρουμ από τον Ghisler ρίχνει λίγο περισσότερο φως στο τι συμβαίνει, καθώς η Google του έστειλε μια ειδοποίηση για την κατάργηση της εφαρμογής του από το Play Store εντός μιας εβδομάδας, εάν η εφαρμογή δεν τροποποιηθεί. Η αυτοματοποιημένη απάντηση της εταιρείας κατέδειξε στον προγραμματιστή την πολιτική "Κατάχρηση συσκευής και δικτύου".

    Με βάση τους κανόνες του Play Store, το σύστημα εποπτείας του καταστήματος, μπορεί να πιστεύει ότι το Total Commander προσπαθεί να ενημερωθεί μόνο του, παρακάμπτοντας έτσι εντελώς την υπηρεσία ενημέρωσης του Google Play. Ο Ghisler λέει ότι προσπάθησε να αποκλείσει την εγκατάσταση του ίδιου του APK του Total Commander όταν γίνεται κλικ σε αυτό, αλλά τα αυτοματοποιημένα συστήματα που ελέγχουν την εφαρμογή του για πιθανή κατάχρηση δεν κατάλαβαν την αλλαγή. Υπέβαλε ξανά, για να λάβει ως αντάλλαγμα ένα αόριστο μήνυμα:

    Παράθεση

    As mentioned previously, your app (APK versions 1031, 1032, 1033, 1034, 1035 and 1036) causes users to download or install applications from unknown sources outside of Google Play.

    Ύστερα από αυτό το μήνυμα, ο Ghisler πήρε την απόφαση να αφαιρέσει εντελώς τις εγκαταστάσεις APK, από φόβο μήπως χάσει την πρόσβαση στον λογαριασμό του μετά από μια τρίτη προειδοποίηση - όπως συνέβη σε άλλους προγραμματιστές σε παρόμοια κατάσταση.

    Είναι πιθανό αυτό το μπλοκ να έχει εκτεταμένες προεκτάσεις σε αρχεία και προγράμματα περιήγησης ιστού στο Play Store, αν και η γλώσσα που χρησιμοποιείται - για να μην αναφέρουμε την κακή φήμη της Google για ψευδείς καταργήσεις - φαίνεται να υποδηλώνει κάτι λιγότερο ύπουλο. Με βάση τις πληροφορίες που παρέχονται από τον Ghisler, φαίνεται ότι η Google είτε πιστεύει ότι το Total Commander ενημερώνεται εκ των έσω, είτε συνδέεται κατά λάθος με συγκεκριμένους ιστότοπους που φιλοξενούν APK ή χρησιμοποιεί μια προσαρμοσμένη διαδικασία εγκατάστασης εφαρμογής προτού πλοηγηθεί ο χρήστης στο προεπιλεγμένο πρόγραμμα εγκατάστασης του Android. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό ακούγεται σαν μια κατάσταση που χρειάζεται κάποια διευκρίνιση από την εταιρεία. Η Google θα πρέπει είτε να διευκρινίσει τι ακριβώς κάνει το Total Commander που δεν κάνουν τα άλλα προγράμματα περιήγησης αρχείων είτε θα πρέπει να επιτρέψει στην εφαρμογή να επιστρέψει στο Play Store στην προηγούμενη κατάστασή της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.