Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Bug στο σύστημά αποθήκευσης στο Android 14: Οι χρήστες κλειδώνονται έξω από τις συσκευές

    Το Android 14, το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Google, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό σφάλμα αποθήκευσης που προκαλεί τον αποκλεισμό των χρηστών από τις συσκευές τους. Το ζήτημα αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τους χρήστες που χρησιμοποιούν τη λειτουργία "πολλαπλών προφίλ". Οι αναφορές δείχνουν ότι το σφάλμα είναι συγκρίσιμο με το να χτυπηθεί κάποιος από "ransomware", καθώς οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής τους.

     

    Αρχικά, θεωρήθηκε ότι αυτό το σφάλμα περιοριζόταν στο Pixel 6, αλλά έκτοτε ανακαλύφθηκε ότι επηρεάζει ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών που αναβαθμίζονται σε Android 14. Αυτό περιλαμβάνει τα Pixel 6, 6a, 7, 7a, Pixel Fold και Pixel Tablet. Το issue tracker της Google για αυτό το σφάλμα έχει συγκεντρώσει πάνω από 350 απαντήσεις, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση από την Google μέχρι στιγμής. Το σφάλμα έχει λάβει το μεσαίο επίπεδο προτεραιότητας "P2" και παραμένει μη ανατεθειμένο, υποδεικνύοντας ότι κανείς δεν το διερευνά ενεργά.

     

    Οι χρήστες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό το σφάλμα αποθήκευσης έχουν μοιραστεί αρχεία καταγραφής που περιέχουν σχετικά μηνύματα όπως "Failed to open directory /data/media/0: Structure needs cleaning". Το ζήτημα αυτό οδηγεί σε διάφορες προβληματικές καταστάσεις, με ορισμένους χρήστες να αντιμετωπίζουν boot loops, άλλους να έχουν κολλήσει σε ένα μήνυμα "Pixel is starting..." και κάποιους να μην μπορούν να τραβήξουν στιγμιότυπα οθόνης ή να έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή της κάμεράς τους λόγω της έλλειψης αποθηκευτικού χώρου. Οι χρήστες δεν μπορούν επίσης να προβάλουν αρχεία στις συσκευές τους από υπολογιστή μέσω USB, ενώ το System UI και οι ρυθμίσεις crashάρον επανειλημμένα. Ουσιαστικά, χωρίς αποθηκευτικό χώρο, η συσκευή καθίσταται πρακτικά άχρηστη.

     

    Το σύστημα προφίλ χρήστη του Android, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί πολλούς χρήστες και ξεχωριστά επαγγελματικά και προσωπικά προφίλ, φαίνεται να είναι η αιτία αυτού του σπάνια εμφανιζόμενου σφάλματος. Οι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το κύριο προφίλ, το οποίο είναι συνήθως το πιο σημαντικό, κλειδώνει.


    Πηγή
    Φωτογραφία: opp.today
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.