Jump to content



  • yanni
    yanni

    Σοβαρά οικονομικά προβλήματα ρευστότητας φαίνεται να αντιμετωπίζει η LeEco

    Η LeEco είναι μία από τις μεγάλες Κινεζικές εταιρίες, η οποία έκανε πολλές κινήσεις το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αναπτυχθεί με γοργούς ρυθμούς και σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της τεχνολογίας. Φαίνεται όμως ότι η υπερβολική και βιαστική σπατάλη, χωρίς ουσιαστικό προγραμματισμό, δημιούργησε τεράστια προβλήματα ρευστότητας. Έτσι, δικαστήριο της Σανγκάης προχώρησε σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αξίας 180 εκατομμυρίων δολαρίων της εταιρίας και των ιδιοκτητών της, λόγο αδυναμίας αποπληρωμής τόκων.

     

    Η εντολή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων έγινε κατ' εντολή της China Merchants Bank στην οποία δεν αποπληρώθηκαν τόκοι από διάφορα τμήματα της LeEco, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αναπτύσσουν φορητές συσκευές και ρολόγια.

     

    Η LeEco πρόσφατα προσπάθησε να εισέλθει και στην χώρο της κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοινώνοντας τρία μοντέλα, τα Faraday Future, LeEco LeSee και Lucid Motors, αλλά τα τελευταία νέα γύρω από την εταιρία, δείχνουν ότι αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Η εταιρία χάνει χρήματα με γοργούς ρυθμούς, παρόλο ένα έκτακτο δάνειο των 2,1 δισεκατομμυρίων, τα σχέδιά της για ανέγερση εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων αξίας ενός δισεκατομμυρίου δεν προχώρησαν, μιας και δεν φαινόταν να είχε το απαραίτητο κεφάλαιο, με τον ίδιο τον ιδρυτή της, Jia Yueting,  να παραδέχεται αργότερα ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, λόγο κατασπατάλησης, ακολούθησε η πώληση των κεντρικών γραφείων στην Silicon Valley, η ακύρωση εξαγοράς της Vizio και η παραίτηση τελικώς του ιδρυτή της.

     

    Δεδομένης και την ακύρωσης της πώλησης ενός ομολόγου για να μπορέσει να συγκεντρώσει επιπλέον χρήματα η εταιρία, λόγω αμφιβολιών από τις ρυθμιστικές αρχές ότι θα καταφέρει να το αποπληρώσει, η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας θα μπορούσε να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, με άλλους δανειστές της εταιρίας να εγείρουν ανάλογες απαιτήσεις από αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση η LeEco θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και τον κίνδυνο της χρεοκοπίας.

     

    Στην Ελληνική αγορά διατίθενται smartphones της LeEco. Αν σκέφτεστε την αγορά κάποιου από αυτά, ίσως θα πρέπει να λάβετε υπόψιν την πιθανότητα κήρυξης χρεοκοπίας από την εταιρία, κάτι που ενδεχομένως να επηρεάσει την παρεχόμενη εγγύηση.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.