Jump to content



  • yanni
    yanni

    Τέλος στην λειτουργία του φαίνεται να έβαλε το Torrentz

    Μετά την ιστορία με το Kickass Torrents, φαίνεται ότι ήρθε η σειρά και του Torrentz να σταματήσει την λειτουργία του. Το site φαίνεται να σταμάτησε να λειτουργεί με δική του πρωτοβουλία μιας και δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό με κατασχέσεις μηχανημάτων ή συλλήψεις ατόμων που να σχετίζονται με το Torrentz.

     

    Το Torrentz λειτουργούσε για πάνω από 13 χρόνια και ήταν ένα από τα πλέον δημοφιλή sites αναζήτησης Torrentz. Αν και το ίδιο το site δεν διατηρούσε torrents στους servers του, παρόλα αυτά αποτελούσε μια χρήσιμη μηχανή αναζήτησης για ανεύρεση αρχείων torrent σε άλλα sites.

     

    Πηγαίνοντας πλέον στην σελίδα του site θα βρει μεν το site, αλλά δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει κάποια αναζήτηση. Αντίθετα υπάρχει ένα μήνυμα εκεί όπου περιγράφει το site σε παρελθόντα χρόνο.

     

    torrentz-1.png

     

    Ενώ μετά από πραγματοποίηση αναζήτησης ο χρήστης θα βρεθεί μπροστά στο παρακάτω μήνυμα, το οποίο επίσης αφήνει να εννοηθεί ότι το site ολοκλήρωσε την λειτουργία του.

     

    torrentz-2-w.png

     

    Αν και η τεχνολογία πίσω από τα torrentz, πλέον αξιοποιείται και για τον νόμιμο διαμοιρασμό αρχείων, η συντριπτική πλειοψηφία των αρχείων που διακινούνται είναι παράνομα. Όπως είναι λογικό λοιπόν, τα sites που χρησιμοποιούνται για την διακίνηση ή την ανεύρεση αρχείων torrent, είναι μόνιμα στο στόχαστρο μεγάλων εταιριών και οργανισμών όπως η RIAA και η MPAA. Οπότε λογικό είναι τα άτομα που βρίσκονται πίσω από αυτά τα sites να ανησυχούν για τυχόν νομικά προβλήματα που θα έχουν με την συνέχιση λειτουργίας αυτών των sites.

     

    Μένει τώρα να δούμε αν, όπως και στην περίπτωση άλλων sites στο παρελθόν, θα υπάρξουν νέα sites που θα επιχειρήσουν να πάρουν την θέση του Torrentz.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.