Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η εμβληματική ιστοσελίδα Torrent RARBG κλείνει, όλες οι κυκλοφορίες της σταματούν

    Το RARBG, ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους torrent στον κόσμο, αποχαιρέτησε εκατομμύρια χρήστες. Ο ιστότοπος, ο οποίος αποτελούσε μια εξέχουσα και σταθερή πηγή νέων κυκλοφοριών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, επικαλέστηκε διάφορους λόγους για την απόφασή να διακόψει τη λειτουργία του. Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής.

     

    Το RARBG ιδρύθηκε το 2008 και εξελίχθηκε σε βασικό παράγοντα του οικοσυστήματος torrent. Ο ιστότοπος δεν προσέλκυε μόνο εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, αλλά αποτελούσε και σημαντικό κόμβο κυκλοφοριών, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ της Σκηνής και του ευρύτερου πειρατικού κοινού.

     

    Σήμερα, η δεκαπενταετής πορεία του ιστότοπου έφτασε απροσδόκητα στο τέλος της. Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στην πρώτη σελίδα του ιστότοπου, η ομάδα αποχαιρετά. Το RARBG επικαλείται πολλαπλούς λόγους πίσω από την αιφνιδιαστική απόφαση, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το COVID και οδήγησαν στον τραγικό θάνατο ενός από τους εμπλεκόμενους. Ο πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας επηρέασε επίσης την ομάδα, με το RARBG να υποστηρίζει ότι είχε μέλη που πολεμούσαν και στις δύο πλευρές.

     

    rarbg-farewell.webp

     

    Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς - κάποιοι από τους ανθρώπους της ομάδας μας πέθαναν λόγω επιπλοκών του covid, άλλοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις παρενέργειές του - να μην μπορούν να εργαστούν καθόλου. Κάποιοι πολεμούν επίσης τον πόλεμο στην Ευρώπη - και στις δύο πλευρές

    Το αυξανόμενο κόστος λειτουργίας από κέντρα δεδομένων στην Ευρώπη έπαιξε επίσης τον ρόλο του. Και με τα έσοδα να δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με το αυξανόμενο κόστος, το κλείσιμο του ιστότοπου φάνηκε τελικά η καλύτερη λύση.

    Ο πληθωρισμός καθιστά τα καθημερινά μας έξοδα αδύνατο να τα αντέξουμε. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε πλέον να λειτουργήσουμε αυτόν τον ιστότοπο χωρίς τεράστια έξοδα που δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε από την τσέπη μας. Μετά από ομόφωνη ψηφοφορία αποφασίσαμε ότι δεν μπορούμε πλέον να το κάνουμε. Λυπούμαστε :( Αντίο

    Το κλείσιμο σηματοδοτεί επίσης το τέλος των δημοφιλών κυκλοφοριών RARBG, πολλές από τις οποίες διαμοιράζονταν και μέσω άλλων πειρατικών ιστότοπων. Αυτές οι υψηλής ποιότητας κυκλοφορίες, οι οποίες, εκτός από τις πρώτες ημέρες που δεν περιλάμβαναν ποτέ CAM, είναι από τις πιο πολυκατεβασμένες στην ιστορία.

     

    Το σημερινό κλείσιμο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην ιστορία των ιστότοπων torrent. Είναι επίσης το πρώτο μεγάλο κλείσιμο από την περίοδο 2015/2016, όταν το KickassTorrents, το Torrentz και το ExtraTorrent έφυγαν από τη σκηνή. Είναι περιττό να πούμε ότι θα υπάρξουν πολλοί αντιγραφείς που ανυπομονούν να αναλάβουν το εμπορικό σήμα της RARBG. Ωστόσο, το πραγματικό RARBG δεν υπάρχει πια.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.