Jump to content

Havic

Premium Members
 • Content Count

  1,920
 • Joined

 • Last visited

About Havic

 • Rank
  Registered User
 • Birthday 06/12/2013

Πληροφορίες Προφίλ

 • Περιοχή
  Χαϊδάρι

Recent Profile Visitors

2,646 profile views
 1. Δεν θυμάμαι ακριβώς λεπτομέρειες αλλά στο περίπου, μερικές εταιρίες (Asus και ΜSI) είχαν με patch/bios update σε κάποιες μητρικές με παλιότερα chipset ενεργοποιήσει την υποστήριξη για PCIe 4.0, σε μερικά ήταν πλήρη σε άλλα μερική με ευθύνη του καθενός κτλ. Ε προφανώς η AMD δεν θέλει να χάσει ένα selling point από to x570, ένας λιγότερος πιθανό λόγος είναι για θέματα υποστήριξης των καταναλωτών, μπερδέματος παίζει δεν παίζει, και σχόλια του τύπου δεν λειτουργεί κτλ.
 2. AMD's Latest AGESA Update Removes PCIe 4.0 Support from Pre-X570 Motherboards
 3. @GriGaS Δεν έχω πρόβλημα (νομίζω) με αυξομειώσεις στο ρεύμα, εξάλλου μένω Αθήνα δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα, στο σαπάκι που έχω τώρα σπάνια βλέπω ενεργοποιημένο το AVR, τώρα βέβαια δεν ξέρω τι ακρίβεια έχει…. Θέλω το UPS να έχει AVR αλλά δεν θα επιδιώξω να πάρω αυτόνομη συσκευή για αυτό. Το UPS το παίρνω κυρίως για να αποφύγω τα 1.απότομα shut down, να προλαβαίνω να κλείνω τις συσκευές είτε ο ίδιος είτε με το auto shut down που έχει το UPS, αλλά και τα όποια προβλήματα από την 2. επαναφορά του ρεύματος της ΔΕΗ, ειδικά κάτι άνοιξε κλείσε που είναι άμεσα και δεν προλαβαίνεις να κάνεις τπτ. @gdp77 Αν το κόστος δεν είναι απαγορευτικό δεν βλέπω το λόγο γιατί όχι, τα line interactive όταν παίρνουν ρεύμα από το δίκτυο διατηρούν το ίδιο sine wave με το δίκτυο, δεν το αλλάζουν δηλαδή, ή όποια αλλαγή γίνετε με την λειτουργία τις μπαταρίας. Η κάρτα ήχου η focusrite είναι usb, παίρνει ρεύμα και ανταλλάσει δεδομένα από το ίδιο καλώδιο οπότε είναι υποχρεωτικά στο pc ----- Το βράδυ θα δω λίγο specs στα ups και θα επανέλθω.
 4. Small steps. Την Tescom την απορρίπτω καθώς δεν μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες πέρα από τα specs, φοβάμαι μην βγει «Διαμάντη» made in china worst than ebay china. Τα on-line είναι σαφώς καλύτερα από άποψη προστασίας αλλά πέρα από την αυξημένη κατανάλωση, σχεδόν διπλάσια από το interactive, θα έχει και θόρυβο, ο ανεμιστήρας θα δουλεύει συνέχεια και δεν με ελκύει η ιδέα, επίσης χωρίς να έχω βρει κάτι σχετικό στο internet, υποθέτω αυθαίρετα ότι λόγο τις συνεχής χρήσης της μπαταριάς ότι θα έχει και μικρότερη διάρκεια ζωής, οπότε ναι μεν πιο ασφαλές αλλά θόρυβος, και αυξημένο κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης. Τα μη True sine wave απορρίπτονται όλα, έβαλα σε αυτό που έχω λάμπα πυρακτώσεως 53watt και ψιλοτρεμόπαιζε, μπορεί το τροφοδοτικό του pc να μην μασάει, μπορεί ούτε η οθόνη να έχει θέμα, άντε ούτε και τα ηχεία αλλά το γεγονός παραμένει ότι δεν είναι απολύτως σταθερό και δεν θα έχω “peace of mind” όπου και ο λόγος που παίρνω UPS εξ αρχής οπότε… On-line Και modified/step sine wave μου φαίνεται φονικός συνδυασμός, τουλάχιστον στο interactive παίρνει την παραμορφωμένη κυματομορφή μόνο κατά την διακοπή ρεύματος, στο on-line θα την βγάζει συνέχεια. Οπότε μοναδική επιλογή line-interactive με true sine wave, πρέπει να σκεφτώ λίγο τα watt και να αποφασίσω μοντέλο, τουλάχιστον το περιόρισα σε μια κατηγορία… Οθόνη: Toshiba 55V6863DG μέση κατανάλωση 86watt PC : i5 2500k 4.3Ghz@1.3V, 2x4gb+2x2gb ddr3 1600ΜHz 1.5v, 2 SSD,1 HDD, 1 DVD WR, 4 fans, led keyboard. Σίγουρα θα βάλω GPU τους επόμενους μήνες κάτι ανάμεσα σε RX5700v και RTX2060 ανάλογα τα €, ~300€ ~180watt -225watt, Ίσως του χρόνου να πάω σε 3600/4600 (αν έχει βγει). Ηχεία: 2χ JBL LSR305 82watt RMS και audio card focusrite 2i2 Αυτή την στιγμή οθόνη και pc με το 330watt ups βλέπω max load 65%, ~215watt, άλλα τόσα η κάρτα πάω στα 450 πες, τώρα τα ηχεία δεν ξέρω, 82 είναι RMS, to max θα είναι το διπλάσιο, ίσως να είμαι κοντά στα 780watt, θα επιβεβαιώσω όσο μπορώ με μετρητή.
 5. Ωραίος θα το διαβάσω! Δεν τα μπέρδεψα, όλα τα μοντέλα που έβαλα είναι true sine wave απλά τα μοντέλα των 2 άλλων εταιριών είναι και on-line ενώ τις Cyberpower είναι Interactive, 4ms νομίζω response time, το πρόβλημα μου βέβαια είναι ότι τις μάρκες αυτές μέχρι χτες δεν τις είχα δει ποτέ, ο λόγος που τις σκέπτομαι πέρα από τον τύπο του UPS είναι και γιατί φαίνονται να έχουν μεγαλύτερη αναλόγια απόδοσης watt – va, το θέμα μήπως δεν πρέπει να τις εμπιστευτώ και τα specs τους είναι «εξειδικευμένα» (να μην πω ψεύτικα).
 6. Δεν θέλω ρεύμα πολύ ώρα, ένα λεπτό ίσα να προλάβω να τα κλείσω όλα εγώ, θέλω όλες τις προστασίες για να γλιτώσω καταστάσεις όπως σήμερα που έκλεισε & άνοιξε πριν καν προλάβω να καταλάβω γιατί και τι έγινε, η οθόνη έχει θέσει στο UPS πιστεύω, έχω χαλάσει μια πιο παλιά από επαναφορά της ΔΕΗ… τώρα για τα ηχεία αν χωράνε γιατί όχι; Οκ το woofer προφανώς όχι. Σήμερα ένα home pc με ένα 650watt τροφοδοτικό είναι υπέρ αρκετό οπότε δεν μπορεί να καταναλώνει παραπάνω, ένα 800-100watt UPS χωράει και άλλες συσκευές. Ο προβληματισμός μου είναι αν αυτές οι εταιρίες κάνουν αξιόπιστα μοντέλα ή έτσι φαίνονται μόνο στα «χαρτιά» και στην πράξη γιοκ.
 7. Θα ήθελα μια βοήθεια αν ξέρετε περί μάρκας, θέλω όσο πιο φτηνό γίνετε αλλά ποιοτικό UPS –αλλιώς δεν έχει νόημα-. Θέλω να συνδέσω τον υπολογιστή οθόνη κτλ στο σπίτι πάνω σε UPS, h ΔΕΗ μας έχει ταράξει στις διακοπές ρεύματος και αν και τις περισσότερες τις γλίτωσα σήμερα έφαγα μια στη μούρη. θα ήθελα ιδανικά online με true line wave (the best) και επειδή το κόστος είναι θέμα άρχισα το ψάξιμο και βρήκα μια εταιρία ελληνική Tescom NeoLine Plus 1101 ST 1000VA / 900W 200€ μια γερμανική Powerwalker 1.VFI 1000C LCD 1000VA / 800W 210€ 2. VFI 1000 TG 1000VA / 900W 200€ 3. VFI 1000T/E LCD 1000VA / 800W 150€ και μια πιο γνωστή διεθνώς την CyberPower CP900EPFCLCD 900VA / 540W 155€, CP1300EPFCLCD 1300VA / 780W 200€. Η CyberPower δίνει εγγύηση συνδεδεμένου εξοπλισμού αλλά είναι line interactive και τα δυο επίσης έχει χαμηλότερο “ Output Power Factor” από τις άλλες 2 με αποτέλεσμα αν και πολλά VA να μεταφράζετε σε λιγότερα watt, από την άλλη καμία από τις δυο Powerwalker κ Tescom δεν δίνει εγγύηση εξοπλισμού, με την Tescom φαντάζομαι θα μπορώ να βρω πιο εύκολα μπαταρίες στο μέλλον. Γνώμες; Από ότι καταλαβαίνω η Tescom και η Powerwalker απευθύνονται πιο πολύ σε μαγαζιά από ότι σε ιδιώτες, ίσως σε ηλεκτρολόγους κτλ να είναι γνωστές, εγώ ούτως ή άλλως “μόνο την APC” ξέρω. SO far, α βιτ offtopic καθώς τα watt θα τα βρω σε δευτερη φάση.
 8. @gdp77 Τώρα κατάλαβα τι εννοούσες με τους διαιρέτες.., ddr4 3600 με όσο μικρότερο CL είναι το sweet spot μάλλον.
 9. Ε που να έχει, to marketing της ταχύτητας της ram που αγνοεί τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της όπως το CL ktl έχει πιάσει τόπο! H 3200 έχει response time 8,75 που είναι καλύτερο από την άλλη που έχει 8,89, η διαφορά του CL 14 -16 είναι σημαντικότερη απο τα 400Hz παραπάνω. Ιδανικά για να βρεις την διαφορά ανάμεσα σε διαφορετικές ταχύτητες θα πρέπει τα άλλα χαρακτηριστικά της ram όπως CL κτλ να είναι ίδια.Anyway…
 10. Είναι λίγο fail η σύγκριση, δεν έχουν τα ίδια CL, μου συγκρίνει CL14 3200Mhz με 4000MHz και CL20… φυσικά δεν θα έχουν τόση διαφορά, η 3200Μηζ έχει πολύ καλύτερο response time. To είχα φτιάξει παλιότερα, είναι το response time με βάση την ταχύτητα και το CL, smaller = better ram.
 11. Ένα review που να χρησιμοποιεί πιο γρήγορη ram από 3200Mhz δεν υπάρχει; Μπορεί το native τις ιντελ να είναι 2666ΜHz αλλά της AMD είναι 3200MHz, και λογικά θα υποστηρίζει και πολύ πιο γρήγορες από 3200MHz που γίνονται τα “fail” test, Θα ήθελα να δω πως θα τα πάει με 3200Mhz, 4800ΜHz cl18 και 4133Μhz cl17, αν η Intel δεν τα υποστηρίζει αυτό είναι έλλειψη χαρακτηριστικών, και είναι άδικο για την AMD να γίνετε σύγκριση στα 3200Mhz και όχι στα μέγιστα που μπορεί να υποστηρίξει.
 12. AMD approves! Έχει καιρό να βγάλει καλή κάρτα γιαυτο εξάλλου και η nvidia κάνει ότι θέλει, ακόμα και να μην τα συμφώνησαν την amd δεν την χαλάει η κατάσταση, σου λέει εγώ θα τις βάλω όσο ακριβά μπορώ και αν μπουχτίσει και κανένας και πάει σε κονσόλα; No problem at all και από εκεί παίρνει ποσοστά… μόνο αν μπει και η intel στο παιχνίδι ίσως δούμε καμία αλλαγή, αλλιώς για να πέσουν οι τιμές θέλουμε 2-3 χρόνια και αν…
 13. Παρόμοιο με το πάνω, δεν ξέρω αν είναι ακριβώς τα ίδια αλλά μάλλον αξίζει περισσότερο από το στεαμ https://www.fanatical.com/en/pick-and-mix/beamdog-pick-and-mix
 14. Στην περιοχή σου υπάρχουν καμπίνες VDSL? Εάν ναι ποιας εταιρίας? σορρυ είδα OTE είναι το πάγιο 27.5€ προφανώς δεν σε ενδιαφέρει...
 15. Έχω έναν εξωτερικό και χρησιμοποιώ το FreeFileSync μια στο τόσο και κάνω mirror συγκεκριμένους φακέλους από διάφορους σκληρούς ssd και μηχανικούς, σε μερικούς φακέλους αφαιρούνται και προστίθενται αρχεία και σε άλλους πάλι μόνο προστίθενται οπότε το mirror με βολεύει. Sava as Batch + Windows Task Scheduler I'm a simple man...
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.