Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google λέει ότι η εκτέλεση μοντέλων TN σε τηλέφωνα είναι ένα τεράστιο βάρος για την RAM

      Η Google θέλει τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης να είναι online 24/7, οπότε τα 8GB μνήμης RAM μπορεί να μην είναι αρκετά

    Η πρόσφατη ανακοίνωση της Google σχετικά με την ενσωμάτωση του τελευταίου μοντέλου ΤΝ, "Gemini Nano", με τη σειρά Pixel 8 έχει προκαλέσει συζητήσεις. Αρχικά, η απόφαση της Google να περιορίσει το Gemini Nano στο Pixel 8 Pro προκάλεσε ερωτηματικά, με την εταιρεία να επικαλείται "περιορισμούς υλικού" για το μικρότερο Pixel 8. Ωστόσο, μια πρόσφατη ενημέρωση στο φόρουμ Pixel Phone Help αποκαλύπτει ότι το Pixel 8 θα λάβει πράγματι το Gemini Nano στην επερχόμενη έκδοση Android, ως "επιλογή για developers".

     

    Ο Seang Chau, αντιπρόεδρος της Google για το λογισμικό συσκευών και υπηρεσιών, έριξε φως στην απόφαση στο podcast "Made by Google". Ο Chau εξήγησε ότι ενώ η άφθονη μνήμη RAM 12GB του Pixel 8 Pro διευκόλυνε την ενσωμάτωση του Gemini Nano ως χαρακτηριστικό που αφορά τον χρήστη, προέκυψαν ανησυχίες σχετικά με τα 8GB RAM του μικρότερου Pixel 8, με την Google να δίνει προτεραιότητα στην εμπειρία του χρήστη έναντι της ισοτιμίας των χαρακτηριστικών.

     

    Παρά τη διευκρίνιση, οι ανησυχίες εξακολουθούν να υφίστανται σχετικά με την εντατική σε μνήμη RAM φύση των μοντέλων AI όπως το Gemini Nano, τα οποία απαιτούν συνεχή παραμονή για λειτουργίες όπως η "έξυπνη απάντηση". Με επιπτώσεις στην κατανομή της μνήμης του συστήματος και στις επιδόσεις, η προσέγγιση της Google αντικατοπτρίζει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ των εξελίξεων της AI και της βελτιστοποίησης της εμπειρίας του χρήστη, προκαλώντας συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική πορεία των απαιτήσεων υλικού των smartphone.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Google
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.