Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης εντοπίζει τον καρκίνο του προστάτη σε μαγνητικές τομογραφίες

    Μια μικρή εταιρεία με έδρα τη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, έλαβε άδεια από τον FDA για λογισμικό της που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη και βοηθά στην ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη σε μαγνητικές τομογραφίες.

    Το πρόγραμμα Bot Image's ProstatID εκπαιδεύτηκε χρησιμοποιώντας χιλιάδες ψηφιακές εικόνες, ερμηνείες από ακτινολόγους και αποτελέσματα βιοψίας. Αναγνωρίζει αυτόματα και μετρά τον όγκο του αδένα του προστάτη και επισημαίνει ύποπτες βλάβες που θα μπορούσαν να φιλοξενούν καρκινικά κύτταρα.

    «Η υιοθέτηση των μεθόδων προσυμπτωματικού ελέγχου και ανίχνευσης του καρκίνου του προστάτη έχει αλλάξει ελάχιστα τα τελευταία 30 χρόνια, παρά τη πληθώρα των στοιχείων που δείχνουν την αποτελεσματικότητα των ανώτερων τεχνολογιών και τη ματαιότητα των παλιών μεθόδων», δήλωσε ο CEO Randall Jones. «Δυστυχώς, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τους περιττούς και πρόωρους θανάτους αμέτρητου αριθμού ανδρών μόνο στις ΗΠΑ».

    Επιπλέον, ο ίδιος ο προστάτης μπορεί να αποτελέσει πρόκληση όταν πρόκειται να γίνει μια καθαρή σάρωση, λόγω της θέσης του μέσα στο σώμα και της ομοιομορφίας του ιστού του, σημείωσε η εταιρεία.

    Για να βοηθήσουν στη διάγνωση του καρκίνου, οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης του Bot Image έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν έναν έγχρωμο χάρτη φυσιολογικού και μη φυσιολογικού ιστού. Το πρόγραμμα εκχωρεί επίσης μια βαθμολογία πιθανότητας σε κάθε βλάβη—που προέρχεται από το Τ2, τον συντελεστή φαινομενικής διάχυσης και τις σταθμισμένες εικόνες διάχυσης.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει το ProstatID, το πρώτο της προϊόν, ως SaaS (Software as a Service). Οι ακτινολόγοι θα συνδέονται με τους διακομιστές του Bot Image στο cloud, θα ανεβάσουν τις σαρώσεις μαγνητικής τομογραφίας και θα λάβουν ως αντάλλαγμα μια αναφορά που δημιουργείται από AI, με ολόκληρη τη διαδικασία να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα για να ρυθμιστεί, σύμφωνα με τον Jones.

    Η Bot Image —μια εταιρεία που αρχικά επωάστηκε στον πάροχο μαγνητικής τομογραφίας ScanMed— σχεδιάζει επίσης να αναπτύξει λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό καταστάσεων όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, ηπατική νόσο, χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και άλλους καρκίνους χρησιμοποιώντας απεικόνιση μαγνητικής τομογραφίας.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.