Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Οι εργαζόμενοι της Samsung διαρρέουν εμπιστευτικά δεδομένα ενώ χρησιμοποιούν το ChatGPT

      Ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες.

    Αφού η Samsung Semiconductor άφησε τους μηχανικούς της να χρησιμοποιούν το ChatGPT για βοήθεια, άρχισαν να το χρησιμοποιούν για να διορθώνουν γρήγορα τα λάθη στον πηγαίο κώδικα τους, διαρρέοντας εμπιστευτικές πληροφορίες όπως σημειώσεις από εσωτερικές συναντήσεις και δεδομένα σχετικά με την απόδοση των εργοστασίων και κατά τη παραγωγική διαδικασία. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να αναπτύξει τη δική της υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης τύπου ChatGPT για εσωτερική χρήση. Αλλά προς το παρόν, περιορίζει το μήκος των ερωτήσεων που υποβάλλονται στην υπηρεσία σε 1024 bytes, αναφέρει το Economist.

    Μέχρι στιγμής, η Samsung Semiconductor έχει καταγράψει τρεις περιπτώσεις χρήσης του ChatGPT που οδήγησαν σε διαρροή δεδομένων. Αν και οι τρεις μπορεί να μη φαίνονται πολλές, όλες συνέβησαν σε διάστημα 20 ημερών, οπότε η κατάσταση είναι αρκετά ανησυχητική.

    Σε μια περίπτωση, ένας υπάλληλος της Samsung Semiconductor υπέβαλε τον πηγαίο κώδικα ενός ιδιόκτητου προγράμματος της εταιρίας στο ChatGPT για να διορθώσει σφάλματα, γεγονός που ουσιαστικά αποκάλυψε τον κώδικα μιας άκρως απόρρητης εφαρμογής σε μια τεχνητή νοημοσύνη που διαχειρίζεται μια τρίτη εταιρεία.

    Η δεύτερη περίπτωση ήταν ίσως ακόμη πιο ανησυχητική, καθώς ένας άλλος υπάλληλος εισήγαγε μοτίβα δοκιμών που προορίζονταν για τον εντοπισμό ελαττωματικών τσιπ και ζήτησε βελτιστοποίηση. Οι ακολουθίες δοκιμών που προορίζονται για τον εντοπισμό ελαττωμάτων είναι αυστηρά εμπιστευτικές. Εν τω μεταξύ, η βελτιστοποίηση αυτών των ακολουθιών δοκιμών και η πιθανή μείωση του αριθμού τους μπορεί να επιταχύνει τις διαδικασίες δοκιμής και επαλήθευσης, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος.

    Ακόμη ένας άλλος υπάλληλος χρησιμοποίησε την εφαρμογή Naver Clova για να μετατρέψει μια καταγραφή σύσκεψης σε έγγραφο και στη συνέχεια την υπέβαλε στο ChatGPT για να προετοιμάσει μια παρουσίαση.

    Αυτές οι ενέργειες έθεσαν σαφώς σε κίνδυνο εμπιστευτικές πληροφορίες, γεγονός που ώθησε τη Samsung να προειδοποιήσει τους υπαλλήλους της για τους κινδύνους της χρήσης του ChatGPT. Η Samsung Electronics ενημέρωσε τα στελέχη και τους υπαλλήλους της ότι τα δεδομένα που εισάγονται στο ChatGPT μεταδίδονται και αποθηκεύονται σε εξωτερικούς διακομιστές, καθιστώντας αδύνατη την ανάκτησή τους από την εταιρεία και αυξάνοντας τους κινδύνους διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών. Ενώ το ChatGPT είναι ένα ισχυρό εργαλείο, η λειτουργία του για τα ανοικτά δεδομένα μάθησης μπορεί να εκθέσει ευαίσθητες πληροφορίες σε τρίτους, πράγμα απαράδεκτο στην άκρως ανταγωνιστική βιομηχανία ημιαγωγών.

    Ο όμιλος προετοιμάζει επί του παρόντος μέτρα προστασίας για την αποτροπή παρόμοιων ατυχημάτων στο μέλλον. Εάν συμβεί ένα ακόμη περιστατικό, ακόμη και μετά την εφαρμογή μέτρων προστασίας πληροφοριών έκτακτης ανάγκης, η πρόσβαση στο ChatGPT ενδέχεται να αποκλειστεί στο δίκτυο της εταιρείας. Παρόλα αυτά, είναι σαφές ότι πράγματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη και διάφορα εργαλεία αυτοματοποίησης ηλεκτρονικού σχεδιασμού με τεχνητή νοημοσύνη αποτελούν σημαντική πτυχή του μέλλοντος της παραγωγής τσιπ.

    Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το περιστατικό διαρροής πληροφοριών, εκπρόσωπος της Samsung Electronics αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις πληροφορίες, καθώς πρόκειται για εσωτερικό θέμα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: Samsung
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.