Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Ο ιδρυτής της Oracle Larry Ellison επιβεβαιώνει την υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης νέας γενιάς με την Cohere

      Ένας νέος παίκτης εισέρχεται στον χώρο της Τεχνητής Νοημοσύνης

    Η Oracle Corp., ο γίγαντας του λογισμικού που είναι γνωστός για την τεχνολογία βάσεων δεδομένων του, προστίθεται στη χορεία των εταιρικών προμηθευτών cloud που ποντάρουν πολλά στις υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης. Τη Δευτέρα, η εταιρεία αποκάλυψε ότι αναπτύσσει μια νέα υπηρεσία cloud με την Cohere, μια νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Τορόντο που ειδικεύεται στην κατασκευή και εκπαίδευση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLM).

     

    Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος τεχνολογίας της Oracle, Λάρι Έλισον, επιβεβαίωσε τη συνεργασία, όπου ανέφερε επίσης την ισχυρή ανάπτυξη των επιχειρήσεων cloud της Oracle. Ο Ellison δήλωσε ότι η Oracle και η Cohere συνεργάζονται για να διευκολύνουν τους εταιρικούς πελάτες να εκπαιδεύουν τα δικά τους προσαρμοσμένα LLM χρησιμοποιώντας τα ιδιωτικά τους δεδομένα, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο και την ασφάλειά τους.

    Η είδηση κυκλοφορεί σαν φήμη εδώ και αρκετό καιρό, δεδομένης της στενής σχέσης μεταξύ των δύο εταιρειών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η Oracle συμμετείχε σε γύρο χρηματοδότησης της Cohere ύψους 270 εκατομμυρίων δολαρίων, ο οποίος αποτίμησε την αξία της startup σε περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Άλλοι επενδυτές ήταν η Nvidia Corp., η Salesforce Ventures, η Deutsche Telekom AG και η SentinelOne Inc.

     

    "Η Cohere και η Oracle συνεργάζονται για να καταστήσουν πολύ, πολύ εύκολο για τους εταιρικούς πελάτες να εκπαιδεύσουν τα δικά τους εξειδικευμένα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων εκπαίδευσής τους", δήλωσε ο Ellison στην κλήση κερδών της εταιρείας του . "Τα επόμενα χρόνια, πολλές εταιρείες θα εκπαιδεύσουν τα δικά τους εξειδικευμένα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα".

     

    Ο Ellison αποκάλυψε ότι οι ίδιες οι εσωτερικές ομάδες ανάπτυξης εφαρμογών της Oracle χρησιμοποιούν ήδη τη νέα cloud υπηρεσία AI της Cohere που τρέχει στο Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Ο Ellison δήλωσε ότι η Oracle χρησιμοποίησε τα δικά της ιδιωτικά δεδομένα προκειμένου να τελειοποιήσει και να επεκτείνει τα υπάρχοντα LLM της Cohere. Μέχρι στιγμής, ο Ellison δήλωσε ότι η συμπληρωματική εκπαίδευση έχει οδηγήσει σε δύο νέα εξειδικευμένα LLM, ένα για επαγγελματίες του ιατρικού τομέα και ένα για τις υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης. Ενώ η Oracle είναι γνωστή για την τεχνολογία βάσεων δεδομένων της, είναι επίσης ένας μεγάλος παίκτης στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης, μετά την εξαγορά του γίγαντα της υγειονομικής περίθαλψης Cerner το 2022.

    "Τα εξειδικευμένα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα θα συμβάλουν καθοριστικά στο να βοηθήσουν τους εξαιρετικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες να χρησιμοποιούν τον πολύτιμο χρόνο τους πιο αποτελεσματικά", δήλωσε ο Ellison.


    Πηγή
    Φωτογραφία: The Silicon Review
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.